Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul american Alan Alda, star al serialului "M.A.S.H." suferă de Parkinson

IMDb
Alan Alda

Actorul american Alan Alda, star al serialului "M.A.S.H.", nominalizat la premiile Oscar, a mărturisit că a fost diagnosticat cu maladia Parkinson, o boală degenerativă a sistemului nervos central, în urmă cu trei ani și jumătate, potrivit Reuters.

Alda, devenit cunoscut pentru rolul "Hawkeye" Pierce, un medic militar din serialul de succes "M.A.S.H." - o producţie de comedie cu accente dramatice, inspirată de războiul din Coreea -, a făcut această mărturisire marți, prin intermediul unui mesaj publicat pe platforma de micro-blogging Twitter, scrie Mediafax.

"Am decis să fac public faptul că sufăr de maladia Parkinson, pentru a îi încuraja și pe alții să acționeze", a scris actorul newyorkez, în vârstă de 82 de ani, pe Twitter, unde a publicat și o înregistrare video cu el făcând jonglerii.

"Trăiesc din plin. Joc în comedii, susțin conferințe", a adăugat acesta. "Iau cursuri de box de trei ori pe săptămână, joc tenis de două ori pe săptămână și iau o mică pastilă - tot ceea ce recomandă doctorul", a mai spus acesta.

Alan Alda a precizat apoi pentru postul de televiziune american CBS că singurul simptom pe care l-a avut este un tremur la degetul mare de la o mână.

Alda a fost nominalizat la premiile Oscar în 2005, pentru rolul din filmul "Aviatorul/ Aviator", de Martin Scorsese, și a mai jucat, printre altele, în serialul "The West Wing", un rol pentru care a fost premiat cu un Primetime Emmy.

Pentru rolul din serialul "M.A.S.H.", Alda a primit, printre altele, șase premii Globul de Aur pentru cel mai bun actor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.