DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Actorul american Mark Ruffalo a cerut să fie impozitat cu taxe mai mari

insider.com
Mark Ruffalo

Actorul american Mark Ruffalo, de trei ori nominalizat la Oscar, s-a alăturat apelului lansat de peste 150 de persoane bogate care au cerut să fie impozitate cu taxe mai mari, într-o perioadă în care elitele lumii s-au reunit la Forumul Economic de la Davos, care se desfăşoară în perioada 22-26 mai, informează AFP.

Starul american este unul dintre cei mai recenţi semnatari ai unei scrisori deschise intitulate "In Tax We Trust", publicată pentru prima dată cu ocazia unei conferinţe virtuale la Davos în luna ianuarie şi care a fost semnată inclusiv de una dintre moştenitoarele imperiului Disney, Abigail Disney.

"Când lumea întreagă s-a confruntat cu imense suferinţe de-a lungul ultimilor doi ani, noi am văzut cum averile noastre au crescut în timpul pandemiei, dar puţini dintre noi, sau chiar nimeni, nu poate să spună cu sinceritate că noi plătim o parte echitabilă din impozite", se afirmă în această scrisoare, care a fost actualizată cu ocazia Forumului Economic de la Davos, potrivit Agerpres.ro.

Grupul "milionarilor patrioţi", aflat la originea acestui apel, afirmă că numărul semnatarilor scrisorii a trecut de 100 în ianuarie şi a ajuns la peste 150 în luna mai.

Preşedintele său, Morris Pearl, fost director general al gigantului din sectorului finanţelor Blackrock, a promis într-un comunicat că va continua să pună presiune "asupra liderilor internaţionali pentru ca ei să audă apelul nostru: taxaţi-i pe cei bogaţi, înainte să nu fie prea târziu!".

Impozitarea marilor averi este mai puţin eficientă decât alte strângeri de fonduri, a declarat însă, marţi, secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, la Davos.

"Această măsură nu generează neapărat mai multe resurse financiare. În termeni care ţin de efectul politic, este o idee atrăgătoare, dar în termeni care ţin de obiective, nu este chiar atât de eficace", a adăugat el într-o conferinţă de presă, insistând în schimb asupra eficacităţii taxelor pe proprietăţi.

"Impozitul pe avere are un câmp de aplicare enorm, acest lucru a fost testat şi în anumite ţări el funcţionează", a reacţionat directoarea executivă a organizaţiei Oxfam, Gabriela Bucher.

Acest ONG militează pentru adoptarea unui impozit de solidaritate excepţional asupra averilor nou dobândite de către miliardari în timpul pandemiei de COVID-19, cu obiectivul de a utiliza resursele astfel obţinute pentru a oferi un sprijin financiar celor mai săraci dintre oameni, în aşteptarea adoptării unui impozit peren asupra marilor averi.

"Va fi imposibil să fie cheltuiţi într-o singură viaţă toţi banii care au fost acumulaţi", a denunţat ea, marţi.

OCDE se află la rândul său la originea unui proiect privind impunerea unei taxe minimale pentru grupurile multinaţionale şi redistribuirea sumelor obţinute din taxe acolo unde acele companii obţin profituri. Propunerea face obiectul unor discuţii aflate în curs de desfăşurare.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.