Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul Cristian Şofron este noul director al Teatrului Stela Popescu

www.revistatango.ro
Cristian Șofron

Actorul Cristian Şofron este, începând cu această lună, directorul Teatrului „Stela Popescu", potrivit unui comunicat remis News.ro.

La preluarea mandatului, Cristian Şofron a declarat: „Sper să contribui prin experienţa pe care o am la dezvoltarea Teatrului «Stela Popescu» din punct de vedere repertorial, la evoluţia personalităţii pe care ar putea să o capete în peisajul teatral bucureştean. A găsi cheia în care trebuie dusă mai departe activitatea acestui teatru, unul dintre cele mai tinere din galeria scenelor bucureştene, a ghida stilul, orientarea, specificul acestuia reprezintă o nouă provocare pentru mine".

Citește și: EXCLUSIV Fostul ministru Pintea IA CU ASALT specialiștii din DNA - Afirmă că ei nu fac parte din organul judiciar și vrea ANULAREA actelor lor în cazul de mare corupție

În ultimele două decenii, Cristian Şofron a fost manager al Teatrului Odeon (2017-2021), director al Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu" (2009-2017), consultant artistic al Universităţii Naţionale  de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale, Bucureşti (2009-2011) şi director general artistic al Teatrului de Stat din Constanţa (2005-2007).

Şofron a fost recompensat, în 2012, cu premiul de excelenţă pentru întreaga activitate acordat de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, iar în 2013, cu premiul pentru întreaga activitate al Uniunii Cineaştilor din România.

Citește și: BREAKING Fostul șef DIPI Gelu Oltean și 'prietena' sa, Vanessa, LUNGESC NEJUSTIFICAT dosarul 'Ayahuasca' - Avocat amendat cu o mie de lei pentru trei RECUZĂRI

A debutat în film la vârsta de 10 ani, iar în teatru, la 9 ani. De peste trei decenii joacă în spectacole ale Teatrului Nottara, scena de care şi-a legat numele ca actor prin zeci de roluri dintre cele mai diverse pentru care a colaborat cu regizori precum Dinu Cernescu, Alexandru Darie, Mircea Cornişteanu, Dominic Dembinski şi Alexandru Dabija.

Şofron a jucat în serialul „Toate pânzele sus” şi în filme precum „Salutări de la Agigea”, „Noi, cei din linia întâi”, „Pădureanca” şi „Orient Express”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.