Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul cubanez Mario Balmaseda a încetat din viaţă

cuba50.org
balmaseda

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori cubanezi, Mario Balmaseda, a încetat din viaţă, în capitala Havana, la vârsta de 81 de ani, anunță RADOR.

Balmaseda (Havana, 1941-2022) a avut o carieră artistică strălucită de peste 50 de ani, de la primii săi pași la Teatrul Martí cu celebrul circ Santos y Artigas, unde mama sa lucra ca recitator. În anii 1960, după triumful Revoluției cubaneze, a intrat în lumea teatrului, în care a dezvoltat o carieră remarcabilă și s-a remarcat nu doar ca actor, ci și ca regizor. Pentru această performanță recunoscută a meritat Premiul Național de Teatru în 2006.
În afara scenei, Balmaseda a strălucit și la televiziunea și cinematografia cubaneză, medii care l-au recunoscut, de asemenea, cu Premiul Național, în 2019 și, respectiv, în 2021.
În cea de-a șaptea artă a debutat în 1971 cu filmul Zilele.  A pășit în acest mediu și și-a construit o filmografie solidă care include titluri precum Omul din Maisinicú, Într-un anume fel, Cina cea de Taină, Se schimbă, Partenerul meu Manolo Y,etc.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.