Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul Ian McKellen a donat 40.000 de lire sterline pentru înfiinţarea unui fond de sprijin pentru lucrătorii din teatrele britanice

Ian McKellen

Actorul Ian McKellen a donat 40.000 de lire sterline pentru înfiinţarea unui fond de sprijin pentru lucrătorii din teatrele britanice, scrie The Guardian.

McKellen, unul dintre cei mai apreciaţi actori de teatru, cunoscut şi pentru rolul Gandalf din filmele „Lord of the Rings”, a alocat această sumă din banii obţinuţi în turneul susţinut recent cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a lui, potrivit news.ro.

Citește și: Tudorel Toader, atac fără precedent la Olguța Vasilescu! Cum s-ar fi opus fosta șefă a Muncii transpunerii Directivei privind spălarea banilor

„Mulţi oameni care lucrează în industria teatrului au văzut cum mijloacele de trai le-au dispărut din cauza izolării impuse de pandemie. Eu, spre exemplu, am primit o tulburătoare scrisoare din partea unui manager de scenă care urmează să fie evacuat din casa lui şi nu poate accesa bani de la Guvern”, a spus McKellen.

Actorul, care a anunţat recent că repetă „Hamlet”, după 50 de ani de la prima interpretare, a adăugat că schema de ajutor de urgenţă este „o şansă nemaipomenită”.

Organizaţia The Theatrical Guild a fost înfiinţată în urmă cu 125 de ani pentru a-i sprijini pe cei din spatele scenei. Majoritatea celor care ocupă astfel de posturi - costumieri, peruchieri, asistenţi, operatori de sunet şi lumini, între alţii - sunt liber-profesionişti sau au contracte care nu prevăd un număr minim de ore lucrate şi, drept urmare, nu se încadrează în ajutorul oferit de Stat în această perioadă.

Citește și: Marcel Vela face schimbări majore! Ordin privind preschimbarea permiselor eliberate de alte state

Prin acest fond de urgenţă, ei vor fi ajutaţi să îşi plătească facturile, hrana, serviciile de sănătate şi alte servicii esenţiale.

Iniţiativa este susţinută şi de actorii Eddie Redmayne şi Prasanna Puwanarajah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.