Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul italian Franco Nero a primit în Cuba un premiu pentru întreaga carieră

zimbio.com
Franco Nero

Actorul italian Franco Nero a primit la Havana premiul 'Tomás Gutiérrez Alea', acordat de Uniunea Scriitorilor şi Artiştilor din Cuba (Uneac), în semn de omagiu adus carierei sale cinematografice şi rolurilor sale din filmele în care a jucat în anii 1960 şi 1970, relatează AGERPRES, citând EFE. 

Citeşte şi: Parchetul General, prima reacţie după avertismentul Departamentului de stat american: 'Pot înţelege îngrijorarea...'

Premiul acordat lui Franco Nero, în vârstă de 76 de ani, care vizitează pentru prima dată insula, i-a fost înmânat cu prilejul celei de-a 20-a ediţii a Săptămânii Culturii Italiene care se desfăşoară între 27 noiembrie şi 3 decembrie la Havana.

Anunţând premiul anual ce poartă numele unuia dintre ce mai importanţi regizori cubanezi, preşedintele Uneac, scriitorul Miguel Barnet, a subliniat că reprezintă un omagiu adus lui Franco Nero pentru "filmografia şi contribuţia sa la cinematografia italiană, atât de admirată în Cuba". 

Franco Nero a mulţumit pentru acest premiu care, potrivit lui, se adresează cinematografiei, însemnând în primul rând "libertate". Este asemeni "unui oraş în care trăiesc multe persoane, unde fiecare are posibilitatea de a se putea exprima, de aceea va rămâne mereu viu", a declarat actorul presei oficiale. 

În cadrul ceremoniei, actorul a primit în dar şi o lucrare a pictorului şi gravorului cubanez Eduardo Roca 'Choco', distins recent cu Premiul Naţional al Artelor Plastice.

Citeşte şi: Procurorul general, afirmaţii NEAŞTEPTATE: 'Nu există un stat paralel, poate unii sunt paraleli cu ordinea de drept'

Având la activ 220 de filme, actorul italian a devenit cunoscut pentru rolul său din 'Django', un clasic al genului 'spaghetti western', scris, produs şi regizat de Sergio Corbucci; dar şi pentru rolurile sale principale în filme precum 'Tristana', de Luis Buńuel; 'Le moine' de Adonis Kyrou sau 'The Bible' în regia lui John Huston. 

În Cuba, el este amintit mai ales pentru interpretarea sa din 'Camelot', unde a împărţit ecranul cu actriţa britanică Vanessa Redgrave, care îi este parteneră şi în viaţa reală. 

Zilele acestea la Havana se proiectează un ciclu de 15 filme italiene printre care figurează şi pelicula 'Il giorno della civetta' (Când se arată cucuveaua), cu care Franco Nero a câştigat, în 1968, premiul David di Donatello pentru cel mai bun actor.

Citeşte şi: Ministrul Muncii CONFIRMĂ: Creşterea salariului minim la 1900 de lei, pe masa şedinţei de Guvern .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.