Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul General, prima reacţie după avertismentul Departamentului de stat american: 'Pot înţelege îngrijorarea...'

Inquam Photos / Alexandru Busca
Inquam Augustin Lazar

Procurorul general Augustin Lazăr spune că poate înţelege îngrijorarea exprimată de către Departamentul de Stat al SUA cu privire la legile Justiţiei, menţionând că între justiţia română şi cea americană există un parteneriat strategic din anul 1997. 

"Justiţia română este într-un parteneriat strategic cu justiţia Statelor Unite din 1997. Justiţia Statelor Unite a investit în seminarii, în formarea profesională, în conferinţe, în vizite de studii, pe care procurorii români le-au făcut în SUA, pentru a vedea cum arată standardele civilizate în materie de justiţie penală. Eu pot să înţeleg îngrijorarea celor care au investit în succesul unei justiţii independente şi au şi reuşit să obţină nişte rezultate foarte bune, iar acum vine cineva să ne explice, aparent neinformat, de la o comisie care se grăbeşte, că are termene în mod special să facă o procedură rapidă, pentru ca până la un anume termen să ajungă actul normativ undeva, aparent neinformat. Dar eu zic că nici nu ne aflăm pe terenul bunei credinţe aici, că, dacă ne-am afla pe terenul unei minime bune credinţe, am face pas cu pas cu responsabilitate ceea ce trebuie făcut pentru a asigura ordinea de drept a României în condiţii de standarde civilizate", a declarat Lazăr, miercuri, la RFI.

Citeşte şi: Procurorul general, afirmaţii NEAŞTEPTATE: 'Nu există un stat paralel, poate unii sunt paraleli cu ordinea de drept' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.