Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul Javier Bardem, tot mai implicat în cauze ecologiste: Tati va fi erou!

Actorul spaniol Javier Bardem, care negociază în prezent pentru rolul regelui Triton din filmul live-action „Mica sirenă/ Little Mermaid”, a lansat la Festivalul de la Toronto un documentar despre Antarctica şi protejarea mediului, potrivit news.ro.

În „Sanctuary”, regizat de Álvaro Longoria, Javier Bardem vorbeşte împreună cu fratele lui, Carlos, despre campania Greenpeace de salvare a oceanelor.

El s-a scufundat cu un submarin de mici dimensiuni pentru a preleva mostre de specimene afectate de schimbarea climei şi pescuit.

„Slavă Domnului că nu sufăr de claustrofobie... este ca un ou Kinder. Dar am fost pe mâini sigure”, a declarat el pentru AFP.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

Starul premiat cu Oscar a povestit că a fost învăţat de mama lui să vorbească mereu despre lucrurile pe care le crede corecte, indiferent de meseria pe care o are. În ultimii ani, asta s-a tradus în cauze pentru protejarea mediului.

El a ţinut luna trecută, la New York, un discurs la ONU, unde a afirmat că lumea urmăreşte crearea unui tratat global privind Oceanul Planetar şi a avertizat că „nu ne putem permite să greşim”.

Bardem îşi doreşte să vadă şi că Hollywoodul se implică mai mult, mai ales că are posibilitatea de a ajunge la milioane de oameni.

Actorul a precizat că în discuţiile cu regizorul Rob Marshall despre remake-ul live-action „Little Mermaid” i-a cerut să adauge în film un mesaj privind mediul.

„Trebuie să profiţi de această poveste minunată scrisă de Hans Christian Andersen şi să adaugi poluarea oceanelor. Poţi ajunge aşa la milioane şi milioane de tineri... ăsta e un lucru pe care filme de genul acesta ar putea şi ar trebui să facă”.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Dezvăluirea făcută de Radu Cristescu

Marshall a fost „foarte deschis propunerii”, potrivit lui Bardem, care consideră că ar trebui convinse şi marile corporaţii să se implice.

„Este o mare maşinărie. Nu este un autor cu un film mic pentru care poate lua toate deciziile, este Disney”.

Bardem recunoaşte că acesta nu a fost singurul lucru care l-a determinat să se alăture proiectului „Little Mermaid”. Împreună cu Penelope Cruz, soţia lui, are doi copii, între care o fiică în vârstă de 6 ani. „Voi deveni imediat eroul ei pentru totdeauna. Tati va fi erou! Numai pentru asta şi merită”.

El a continuat: „Odată ce ai un copil, devii tată pentru orice copil din lume. Ştiu că sună ieftin, dar este adevărat. Vor avea 18 sau 20 de ani şi ne vor spune Ruşine. Aţi ştiut - ce aţi făcut legat de asta?”.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

Un alt rol cu implicaţii ecologice pentru Bardemn este şi cel din „Dune”, unde joacă rolul liderului ultimului trib de pe o planetă al cărui ecosistem este distrus. „Asta poate fi o realitate în 20 de ani”.

În realizarea documentarului „Sanctuary”, Javier Bardem s-a întâlnit cu politicieni şi a transmis live din Antarctica, în încercarea de a strânge 1,8 milioane de semnături pentru a fi creată o zonă protejată în oceanul sudic.

Festivalul de Film de la Toronto, ajuns la a 44-a ediţie, se va încheia pe 15 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.