Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul Matthew McConaughey, despre masacrul din Texas: 'Este o epidemie pe care o putem controla'

matthew mcconaughey

Actorul Matthew McConaughey a făcut apel la acţiune pentru a stopa "epidemia atacurilor armate în SUA", dintre care ultimul a avut loc în oraşul său natal, localitatea texană Uvalde, unde marţi au fost ucişi cu focuri de armă 19 copii şi doi adulţi, relatează EFE.

"Fac apel americanilor, texanilor, mamelor şi taţilor, a sosit momentul să reevaluăm şi să renegociem dorinţele noastre în funcţie de nevoile noastre", a scris actorul într-un mesaj postat pe Twitter. "Este o epidemie pe care o putem controla", a adăugat el, potrivit Agerpres.ro.

"Încă o dată am demonstrat tragic că suntem responsabili pentru drepturile pe care ni le acordă libertăţile noastre", a scris actorul, unul dintre cei mai faimoşi texani, care a mai condamnat în trecut violenţa armelor şi atacurile armate.

Citește și: Video| Masacru în Texas: 14 elevi și un profesor au murit într-un schimb de focuri la o școală

"Trebuie să acţionăm pentru ca niciun părinte să nu mai treacă prin ceea ce au trecut părinţii din Uvalde şi alţii înaintea lor", a subliniat McConaughey, care s-a gândit la un moment dat să candideze pentru postul de guvernator al Texasului.

Actorul şi câştigătorul unui premiu Oscar, care a pledat în trecut pentru "o deţinere responsabilă a armelor de foc" şi împotriva utilizării nediscriminate a puştilor de asalt, şi-a încheiat mesajul prezentând condoleanţe familiilor victimelor masacrului din Uvalde, potrivit Agerpres.ro.

Autorităţile din Texas au confirmat marţi seară că 19 elevi şi două învăţătoare au fost asasinaţi în atacul armat al unui tânăr de 18 ani care a deschis focul într-o clasă din Robb Elementary School din Uvalde.

Atacatorul a fost anihilat de poliţia locală în timpul tragediei, care s-a soldat cu numeroase victime şi este considerat cel mai mare masacru comis în ultimii ani într-o şcoală din Statele Unite.

O clădire şi turnul Universităţii Texas din San Antonio vor fi iluminate ca "o uriaşă lumânare albă, în semn de omagiu pentru vieţile pierdute", a anunţat instituţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.