Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul Paul Chiribuţă sărbătoreşte 50 de ani de teatru

cinemagia.ro
paul chiributa

Actorul Paul Chiribuţă sărbătoreşte, pe scena Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti, împlinirea a 50 de ani dedicaţi scenei, scrie AGERPRES.

Teatrul ploieştean i-a dedicat, în semn de apreciere, cele două spectacole din weekend - "The Night Alive", care a fost prezentat sâmbătă, de la ora 19,00, şi "Avarul", care urmează să se joace duminică, de la ora 19,00.

Spectacolele, în regia lui Cristi Juncu, îl au ca protagonist pe Paul Chiribuţă. Acesta a putut fi văzut sâmbătă în rolul Maurice, din "The Night Alive", iar duminică poate fi urmărit în rolul principal din comedia "Avarul" de Moliere.

La finalul reprezentaţiei de sâmbătă seara, actorii, alături de care a urcat pe scenă, i-au urat viaţă lungă în slujba teatrului şi multă sănătate, iar publicul i-a cântat "La mulţi ani!".

"Eu vreau să le mulţumesc colegilor mei pentru că fără ei nu m-aş fi simţit atât de bine şi nu aş fi fost astăzi aici", a spus Chiribuţă.

***
Paul Chiribuţă a absolvit IATC la clasa profesorului Ion Cojar, promoţia 1972. Începutul carierei sale are legătură directă cu perioada extraordinară a Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ.

A venit în Bucureşti, la Teatrul de Operetă, apoi la Teatrul Bulandra, unde a fost şi director artistic (1993-1996).

A plecat în Franţa, odată cu numirea lui Silviu Purcărete la direcţia Centrului Dramatic Naţional Limoges. A devenit profesor la Académie théâtrale de l'Union. A jucat la Théâtre Tattoo Toulouse (2000 - 2009) şi la Théâtre de Poche Chartres (2005 - 2008).

A fost distins cu titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor.

În 2009 a revenit în ţară, profesor la catedra de Arta Actorului, la UNATC, iar între 2013-2016 a fost decan al Facultăţii de Teatru.

Începând din stagiunea 2012-2013 s-a reîntors pe scenă. A jucat în spectacolele: "Angajare de clown" de Matei Vişniec, "Omul care mănâncă lumea" de Nis-Momme Stockmann şi "Suflete Tari" de Camil Petrescu, la Teatrul George Ciprian din Buzău, şi "Trei nopţi cu Madox" de Matei Vişniec, la Teatrul Nottara.

Odată cu propunerea lui Alexandru Mâzgăreanu de a face două roluri în spectacolul "Job Interviews" de Peter Zelenka, a venit la Teatrul "Toma Caragiu" din Ploieşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.