Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actriţa Lori Loughlin este pusă sub acuzare pentru dare de mită

pastemagazine.com
lori loughlin

Actriţa Lori Loughlin, cunoscută din seriale ca „Full House" şi „When Calls the Heart”, şi soţul ei, designerul Mossimo Giannulli, au fost puşi sub acuzare, marţi, pentru conspiraţie la compromiterea prin mită a programelor federale, în cazul înşelătoriei pentru dobândirea de locuri pentru copii la universităţi americane de elită, potrivit news.ro.

Cei doi au fost acuzaţi că au plătit 500.000 de dolari pentru ca fiicele lor să ajungă la University of Southern California.

Loughlin şi Giannulli au fost mai întâi acuzaţi de spălare de bani şi că au comis fraudă prin corespondenţă.

Potrivit The Hollywood Reporter, marţi, un juriu federal a pus sub acuzare 11 persoane, între care Loughlin şi Giannulli.

Toţi cei 11 acuzaţi au pledat, iniţial, „nevinovat”.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi pentru dare de mită, pot primi o pedeapsă cu până la 10 ani de închisoare.

Citește și: Călătorie în lumea lui J. R. R. Tolkien, la Biblioteca Naţională a Franţei

Este puţin probabil ca acest lucru să se întâmple. Până acum, zece părinţi care au pledat „vinovat”, între care actriţa Felicity Huffman, au fost sancţionaţi cu amendă şi/ sau cu închisoare de până la 5 luni. Huffman ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 13 zile de închisoare. Ea va plăti o amendă de 30.000 de dolari şi va face 250 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Operaţiunea, denumită de FBI „Varsity Blues”, după un film din anii 1990 despre presiunea pe care o exercită bursele şcolare sportive, are în vedere nereguli comise în perioada 2011 - 2018, când, spun anchetatorii, părinţii au încercat să înşele procesul de admitere american.

Ei au precizat că zeci de părinţi au dat mită, au modificat rezultate la examene şi au modificat fotografii în care copii lor par că fac sport.

Procurorii au pus sub acuzare peste 30 de părinţi, unii dintre aceştia fiind vinovaţi că au plătit milioane de dolari pentru admitere copiilor lor la universităţi de elită, precum Yale, Georgetown, Stanford, UCLA şi USC.

Schema îl are în centru pe William “Rick” Singer, consultant din Newport Beach (California). El ar fi dezvoltat o reţea de consultanţi pentru facultăţi care să îi ajute clienţii să fie admişi la universităţi de top.

Singer a fost de acord să pledeze „vinovat” în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.