Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actriţa spaniolă Penélope Cruz va fi laureată cu un premiu Cesar onorific pentru întreaga carieră

Cargo
penelope cruz

Actriţa spaniolă Penélope Cruz va fi distinsă cu un premiu Cesar onorific pentru întreaga carieră, la gala prestigioaselor premii ale Academiei franceze de artă şi tehnică cinematografică, ce va avea loc la 2 martie la Paris, a anunţat luni Academia citată de AGERPRES şi EFE. 

Citeşte şi: Carmen Dan aruncă pisica în curtea lui Tudorel Toader: Ce spune ministrul despre fuga lui Ghiţă

"Sublimă şi emoţionantă", actriţa are această abilitate de a străluci atât în producţiile internaţionale cât şi în filme de autor, atât în regia lui Ridley Scott, Bob Marshall, Keneth Branagh, Sergio Castellitto, Fernando Trueba cât şi a lui Asghar Farhadi', cu care a încheiat recent filmările la 'Todos lo saben', notează Academia într-un comunicat. 

Academia a salutat totodată interpretările sale "precise şi incandescente" în faţa unor parteneri de platou ca Johnny Depp, Jordi Molla , Day Lewis, Judi Dench, Adrien Brody, Brad Pitt sau Javier Bardem. 

Academia a amintit că Penelope Cruz a fost "muza unor mari cineaşti", că are "o frumuseţe strălucitoare latină" şi a fost "emoţionantă" încă de la primul său rol principal, la vârsta de 16 ani, în 'Jamón Jamón', care a propulsat-o în rândul "marilor actriţe de viitor". 

Potrivit comunicatului, regizori ca Alejandro Amenábar şi Pedro Almodóvar "au avut ochi doar pentru ea".

Amenábar a distribuit-o în filmul său 'Abre los ojos' dar şi în 'remake-ul' american 'Vanilla Sky', alături de Tom Cruise, care i-a deschis porţile Hollywood-ului. 

Penelope Cruz a jucat în cinci filme ale lui Pedro Almodóvar, printre care 'Volver', care i-a adus un premiu Goya al cinematografiei spaniole, un premiu al Academiei europene de film şi un premiu pentru cea mai bună interpretare feminină la Festivalul de la Cannes din 2006. 

Graţie acestui film, ea a fost aleasă de Woody Allen să joace alături de Scarlett Johansson şi Javier Bardem rolul Mariei Elena în 'Vicky Cristina Barcelona' (2008), şi a fost recompensată cu un Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar şi cu un premiu Bafta al cinematografiei britanice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.