Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații fără precedent în coaliție: Lider județean ALDE spune că PSD pune în pericol viitorul României

facebook.com
PSD ALDE

Un lider județean ALDE spune că PSD generează „instabilitate și neîncredere” prin refuzul de a trece la restructurarea Guvernului și schimbarea programului de guvernare și că social-democrații par dominați de un „protecționism intern dăunător și periculos pentru viitorul Romaniei”.

„Decizii pertinente, nu instabilitate și neîncredere

Partenerii noștri de astăzi, de la guvernare, din pacate, par dominați de un protecționism intern dăunător și periculos pentru viitorul Romaniei.

Ceea ce vrem este cunoscut public, și anume, o restartare a guvernării pentru că asta așteaptă cetățenii care au investit încredere în noi. Nu considerăm că o remaniere, fie ea și extinsă, este o soluție suficientă pentru stadiul în care se află coaliția de guvernare.

În acest moment, Guvernul și chiar coaliția de guvernare se află într-o defensivă din care trebuie să iasă. Sunt prea multe fronturi, prea multe miliarde şi prea multe iniţiative bulversante ca acest program de guvernare să mai poată fi caracterizat drept coerent.

Acest lucru este realizabil doar dacă se vine cu o nouă abordare, cu un nou program de guvernare, asumare a obiectivelor care se pot realiza până la termen, reformă a unor instituții ale statului, restructurare a echipei guvernamentale care să şteargă această impresie de lipsă de competență.

Sper ca aceste tendințe nefondate ale partenerilor noștri, care pot crea volatilitate și suspiciune în clasa politică, să înceteze. Îmi doresc ca noua configurație să reușească restartarea programului de guvernare și ieșirea din impasul în care ne aflăm astăzi.

Pentru asta este nevoie de un vot în Parlament. De aceea, ALDE este dispusă să discute cu PSD și să gândim împreună o strategie ținând cont de majoritatea parlamentară, care se bucură în acest moment de susținerea a 238 de parlamentari”, a transmis liderul ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, într-un comunicat de presă.

Citește și: SURSE - Blocaj în coaliție: 'Noi decontăm guvernarea' .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.