Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații grave ale unui înalt oficial german: Soția sa a fost HĂRȚUITĂ și amenințată din cauza lui Recep Tayyip Erdogan

Erdogan

Şeful diplomaţiei germane, Sigmar Gabriel, i-a acuzat pe susţinătorii regimului de la Ankara să i-au ameninţat soţia pentru că s-au simţit încurajaţi de o ieşire agresivă a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan la adresa sa, informează marţi AFP.

'Prin modul în care domnul Erdogan face lucrurile, unii se simt dintr-odată foarte motivaţi să o hărţuiască şi să o chinuie pe soţia mea. Consider că este un lucru grav', a declarat Gabriel într-o declaraţie difuzată marţi de postul de ştiri german n-tv, explicând că este vorba de îndemnuri ameninţătoare, fără alte precizări, potrivit Agerpres.

Citește și: Procurorii anticorupție au făcut PRĂPĂD în Guvernul Moldovei: Ce condamnări riscă vinovații

'Când persoane aflate la vârful unui stat atacă alte persoane în particular, există din păcate oameni care consideră că au dreptul să hărţuiască', a mai spus Gabriel pentru agenţia dpa.

Şeful diplomaţiei germane s-a referit astfel la atacul foarte agresiv şi personal lansat de Erdogan ca reacţie la acuzaţiile statului german privind ingerinţa Ankarei în alegerile legislative din Germania.

"El nu cunoaşte nicio limită! Cine eşti tu ca să-i vorbeşti preşedintelui Turciei?... Trebuie să-ţi ştii limitele! El încearcă să ne dea lecţii... De când faci politică? Câţi ani ai?", a declarat Erdogan în timpul unui discurs televizat, într-un atac personal împotriva lui Sigmar Gabriel.

Citește și: Mărturii șocante ale românilor din Ischia: Cum au resimțit cutremurul care a alarmat Italia - VIDEO

Germania şi Turcia au relaţii tot mai tensionate, în special după puciul eşuat din iulie 2016, din Turcia, şi criticile germane asupra epurărilor care au urmat. La rândul său, Ankara acuză Berlinul că-i protejează pe 'terorişti'.

Erdogan a provocat o nouă criză săptămâna trecută, îndemnându-i pe turcii ce locuiesc în Germania să nu voteze nici pentru Uniunea Creştin-Democrată (CDU), nici pentru Partidul Social-Democrat (SPD), nici pentru Verzi la alegerile legislative din septembrie, calificând aceste partide drept 'duşmani ai Turciei'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.