Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE: Inspectorii Curții de Conturi luau șpagă/ OFICIAL

coruptie

Curtea de Conturi e instituția abilitată să verifice dacă autoritățile publice cheltuiesc așa cum ar trebui banul public. Deși în multe cazuri în baza rapoartelor întocmite de cei de la Curtea de Conturi procurorii DNA au putut deschide dosare foarte interesante, nu de puține ori a existat și situația în care procurorii DNA au descoperit implicarea oamenilor instituției în afaceri oneroase cu cei pe care îi verificau.

Vezi și: Internetul a 'explodat': Cele mai tari glume despre Tudy, noul viceprimar al Capitalei

Este și cazul de la Primăria Sectorului 1. Procurorii anticorupție au documentat clar cazul în care inspectorii Curții de Conturi erau mituiți de oficiali ai primăriei cu bani și produse pentru a închide ochii la diverse ilegalități pentru care acum s-au constituit dosare la DNA.

Emanoil Bocean se ocupa de rezolvarea problemelor ce apăreau cu ocazia controalelor efectuate de personalul Curții de Conturi. Cunosc acest aspect de la Stoica Spirea Daniel. În două rânduri Emanoil Bocean l-a chemat pe Stoica Spirea Daniel și i-a cerut suma de 10.000 lei, pentru a o remite inspectorilor de la Curtea de Conturi (numerar sau sub formă de produse) să închidă ochii în momentul în care verificau achizițiile publice.”, se spune negru pe alb în referatul de trimitere în judecată a lui Emanoil Bocean, fost consilier personal al lui Andrei Chiliman.

Este vorba de un dosar instrumentat de procurorii DNA Ploiești într-un dosar care a apărut pe când erau documentate amplele acuzații de corupție de la nivelul Capitalei și a Sectorului 1 în care sunt implicați fostul primar Andrei Chiliman și fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu - ambii cercetați acum și în alte câteva dosare în legătură cu aceleași zone.

Vezi și: Anunț CRUCIAL pentru statele din Europa de Est: Vestea transmisă de Angela Merkel

În acest dosar e vorba în principal de abuzurile Poliției Locale de la Sectorului 1 care avea rol de protejare a activității infracționale a celor pomeniți mai sus și era folosită chiar și pe post de poliție politică pentru incomozii din primărie și partid. Pe lângă asta responsabili din poliția locală desfășurau și propriile activități ilegale - cote din ridicarea de mașini erau date ca șpagă.... și multe alte operațiuni în afara legii.

Relevant în această privință e un alt aspect evidențiat în rechizitoriul de trimitere în judecată a fostului consilier personal al primarului Andrei Chiliman, cu atribuții în coordonarea Poliției Locale a Sectorului 1:

”...menționez că în contul firmei mele S.C. FERROVIA COMPLEX LOGISTIC S.R.L. Poliția Locală a virat suma de peste un miliard de lei vechi reprezentând valoarea contractului având ca obiect îndepărtare graffiti, care nu s-a executat niciodată. La indicația lui Stoica și Stoicescu am transferat suma încasată de la Poliția Locală în contul S.C. BEST CREATIVE BUSINESS SRL. Arăt că în timp ce eram angajată la SC CFR TRANSAUTO SA, în cursul anului 2013, am auzit o discuție purtată între Stoica și Stoicescu, care erau îngrijorați din cauza unui control efectuat de Curtea de Conturi la Poliția Locală a Sectorului I cu privire la derularea contractului de ridicare autovehicule parcate neregulamentar, încheiat cu această instituție, deoarece nu se virase redevența cuvenită statului iar Stoica Spirea a afirmat că va „rezolva” situația cu persoana din Poliția Locală căreia îi remitea periodic sume de bani, adică, după exprimarea sa „îi dădea partea”.”, se spune în referatul citat.

Citește și: Chinezii au început vânătoarea: Au construit cea mai mare ‘armă’ / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.