Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACUZAȚII GRAVE: Klaus Iohannis, mituit de China comunistă

Klaus Iohannis gradina Cotroceni

Scandalul publicării în China a cărţii semnată de preşedintele Klaus Iohannis şi lansarea la Târgul de Carte de către ICR atrage atenția jurnalistului Ion Cristoiu, care a ales să vorbească în postarea zilnică de pe blogul personal despre cartea „Pas cu pas”.

Cartea președintelui Klaus Iohannis a fost tradusă și în limba chineză, iar astfel, România participă la Tîrgul Internaţional de Carte de la Beinjing.

„În Istorie există cărţi de Memorii de excepţie, dacă ar fi să amintesc Al doilea razboi mondial de Winston Churchill sau Am vrut unitatea Germaniei, carte semnată de Helmut Kohl. Astfel de cărţi sînt scrise sau uneori doar dictate de o personalitate de prim rang a unei ţări, după retragerea din activitate”, a spus Ion Cristoiu, precizând că „Pas cu pas” nu este o carte de memorii.

SONDAJ: DNA și ÎCCJ sunt în cădere liberă

În cazul memoriilor, autorul dezvăluie, în premieră, eliberat de restricţiile funcţiei, amănunte cruciale pentru înţelegerea evenimentelor la care a participat și îşi poate permite dezvăluiri senzaţionale din viaţa sa personală. Cartea lui Klaus Iohannis nu se încadrează în cele enumerate.

„Pas cu pas a apărut înainte ca Klaus Iohannis să devină preşedinte. Nu vei întîlni în cuprinsul ei o singură confesiune în adevăratul sens al cuvîntului, expresie a sincerității”, precizează Ion Cristoiu.

„Cartea de publicitate electorală a candidatului Klaus Iohannis va fi tradusă și tipărită în China și apoi lansată la Tîrgul de carte de către Institutul Cultural Român drept cartea semnificativă pentru geniul creator al poporului român”, spune Ion Cristoiu.

Culisele coregrafiei de pe Arena Naţională. Cine i-a umilit pe steliști

Cu toate acestea, foarte puține persoane s-au întrebat câți bani îi va da lui Klaus Iohannis statul chinez sub pretextul drepturilor de autor, dar și care sunt argumentele Editurii de stat a Chinei comuniste pentru alegerea din miile de cărţi apărute în România a exact cărţii președintelui.

„Cu mici excepții, incredibila mituire a lui Klaus Iohannis de către China comunistă n-a stîrnit indignarea publică a nici unui lider politic. Nici măcar a lui Traian Băsescu, pentru a mă referi la singurul lider care mai face Opoziție în România lui Klaus Iohannis”, a conchis Ion Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.