Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACUZAȚII GRAVE la adresa fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi: Carmen Dan a intervenit la Antena 3

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi a cerut să beneficieze, în continuare, de privilegiile pe care le avea ca șefă a DNA, deși acum lucrează la Parchetul General. Kovesi a fost filmată într-on excursie în Austria, unde era păzită de un ofițer SPP, deși legea nu îi mai permite. Carmen Dan, ministru de Interne, a anunțat, la Antena 3, că ministerul pe care îl conduce nu a primit nicio solicitare pentru a-i oferi protecția lui Kovesi.

”La Ministerul Afacerilor Interne nu s-a primit până în acest moment nicio solicitare de repartizare a unui aghiotant pentru doamna Kovesi. (...) La Ministerul de Interne nu s-a înregistrat o astfel de solicitare şi când spun Ministerul de Interne, iau în calcul şi structurile importante ale ministerului, cele care, potrivit legii, ar avea şi competenţa să asigure protecţia magistraţilor.

Citește și: Rareș Bogdan o pune la punct pe Viorica Dăncilă: ”Când confunzi însă balcoanele cu Balcanii, capeți funcție. Ce te califică? Un creier neted ca un fund de bebeluș”

Şi acum mai spun că eu, ca ministru de Interne, având în componenţa ministerului aceste structuri, era firesc, pe de altă parte, să mă poziţionez în această direcţie, mizând bineînţeles pe profesionalismul jandarmilor şi al poliţiştilor şi nu pe cel al unei structuri, respectiv Serviciului de Protecţie şi Pază, din afara ministerului pe care îl conduc.A fost o discuţie despre acest subiect şi tema discuţiei era tocmai solicitarea transmisă de doamna Kovesi Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în care se cerea aprobarea menţinerii asigurării protecţiei de la Serviciul de Protecţie şi Pază.

Cu acea ocazie, eu mi-am exprimat poziţia, nu am fost de acord cu acea solicitare, bazându-mă, evident, pe prevederile legale, care nu sunt puţine şi care dau atât Jandarmeriei, cât şi Poliţiei atribuţii pentru paza magistraţilor, chiar şi în situaţia în care aceşti magistraţi se află într-o situaţie de risc. Şi sunt o serie de acte normative.

Citește și: Se anunță GREVĂ JAPONEZĂ pe 10 august: Vor ”capul” ministrului Justiţiei

Atunci când mi-am exprimat această poziţie, eu m-am referit la o bază legală şi pot să vă şi spun, avem Legea 333 din 2003, are un articol 3, alineatul 5, Legea 550 din 2004, care priveşte organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei, o Ordonanţă de Urgenţă nr. 20 din 2009, o Lege, 303 din 2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, o Lege, 218 din 2002, privind organizarea Poliţiei Române. Deci, au fost o serie de acte normative care justificau şi atribuiau această competenţă unor structuri în subordinea ministerului. Deci, aşa cum bine puteţi vedea, este bază legală consistentă pe care, normal, eu am analizat-o la momentul în care mi-am exprimat opţiunea.”, a spus Carmen Dan la Antena 3.

Citește și: O cântăreață din România intră în afaceri: Va prelua un pachet de acțiuni la una dintre cele mai vechi mărci românești de bere .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.