Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații grele pentru Donald Trump: pune în PERICOL pacea din America de Sud

trump, casa alba

Guvernul de la Caracas l-a acuzat pe preşedintele american Donald Trump că doreşte să pună în pericol pacea şi stabilitatea în America Latină, după ce liderul de la Casa Albă a ameninţat Venezuela cu intervenţia militară, transmite duminică AFP.

Citește și: S-a aflat locația SECRETĂ unde și-ar petrece Liviu Dragnea concediul

Citește și: FOTO - Cum arată somptuoasa vilă a Simonei Halep


Luarea de poziţie a lui Trump faţă de situaţia actuală din Venezuela a avut loc vineri, după mai multe zile de tensiuni în creştere între Washington şi Caracas, SUA pierzându-şi răbdarea după aproape patru luni de manifestaţii soldate cu 125 de morţi în ţara sud-americană. 

''Avem numeroase opţiuni pentru Venezuela, inclusiv o posibilă opţiune militară dacă este necesar'', le-a transmis Trump jurnaliştilor la Bedminster, în statul New Jersey, unde liderul american se află în vacanţă.

Guvernul socialist de la Caracas a fost iritat de această declaraţie, care aminteşte de ultima intervenţie americană în regiune, în 1989, când SUA au invadat Panama. 

''Ameninţarea curajoasă a preşedintelui Donald Trump vizează atragerea Americii Latine şi a Caraibelor într-un conflict care ar perturba, într-o manieră permanentă, stabilitatea, pacea şi securitatea regiunii noastre'', a declarat şeful diplomaţiei venezuelene, Jorge Arreaza, care a dat citire unui comunicat în numele preşedintelui Nicolas Maduro. 

Brazilia, Columbia, Peru, Chile, Mexic, Ecuador şi Nicaragua au respins sâmbătă perspectiva recurgerii la forţă în Venezuela. 

La începutul lunii august, SUA au impus deja sancţiuni directe contra preşedintelui Maduro, pe care Washingtonul îl califică drept 'dictator'. 

Situaţia din Venezuela se află şi pe agenda discuţiilor pe care vicepreşedintele american Mike Pence le va avea în turneul diplomatic latino-american care începe duminică (13 august) şi cuprinde Columbia, Argentina, Chile şi Panama.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.