Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații la adresa unui consilier prezidențial: E implicat în activități de natură infracțională

iohannis

Președintele Klaus Iohannis și-a numit un nou consilier prezidențial pe probleme de siguranță națională, pe Constantin Dudu IONESCU, care este acuzat că ar fi implicat în activități de natură infracțională. Cel care face acuzațiile este Aurelian Pavelescu, aliatul lui Traian Băsescu și al PMP.

Citește și: DNA, replică dură pentru Antena 3

Pavelescu, lider al PNTCD, îl acuză pe Ionescu de organizarea unui puci împotriva partidului din care a făcut parte.

DOCUMENTUL POATE FI CONSULTAT AICI

”Partidul National Taranesc Crestin Democrat, prin Adresa inregistrata la Administratia Prezidentiala sub nr. 8114/28.04.2015, l-a sesizat pe Presedintele Romaniei, domnul Klaus IOHANNIS, cu privire la implicarea Consilierului pe probleme de siguranta nationala, domnul Constantin Dudu IONESCU, in activitati de natura infractionala, in scopul afectarii bunei functionari si compromiterii publice a PNTCD.

Vezi şi: Denunţător al Elenei Udrea, reţinut de DNA

In fapt, domnul Constantin Dudu Ionescu a parasit PNTCD din anul 2001, devenind membru al Partidului Umanist Roman (actualul PC), condus la acea data de Dan Voiculescu. A devenit apoi membru al Partidului Democrat Liberal, situatie de notorietate publica. Acesta nu s-a mai inscris niciodata in PNTCD.

Cu toate ca nu detinea calitatea de membru al partidului, inca din vara anului 2014, domnul Constantin Dudu Ionescu a constituit un grup de persoane, de asemenea, fara calitatea de membri, in scopul organizarii unui puci impotriva partidului. Acest grup infractional avea drept scop principal instalarea chiar a d-lui Constantin Dudu Ionescu in functia de Presedinte al PNTCD. Astfel, in toamna anului trecut au avut loc mai multe intalniri la care, prin infractiunile de fals, uzurpare de calitati oficiale, trafic de influenta, dare de mita si finantare ilegala a unor activitati politice, au fost produse documente falsificate in numele, sub sigla si sub titulatura PNTCD, in scopul producerii de consecinte juridice.

Citește și: ȘOCANT Ce i se întâmplă Elenei Udrea

La una dintre aceste intruniri, in 18.10.2014, sub denumirea falsificata de CNC al partidului, a fost prezent domnul Ion Motea, Vicepresedinte al PNTCD (oficial), pentru a se informa cu privire la legalitatea intrunirii. Dl. Dudu Ionescu, care prezida intrunirea, l-a lovit pe acesta, i-a smuls aparatul foto din mana si l-a dat afara din intrunire prin violenta. La fata locului au fost solicitate organele de politie, care au constatat cele intamplate, in prezenta d-lui Constantin Dudu Ionescu. In urma acestui incident, a fost depusa Plangere penala impotriva d-lui Dudu Ionescu, pentru infractiunile de lovire, distrugere si talharie, fiind constituit Dosarul nr. 15940/2014 al Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 3 Bucuresti, fiind dispusa inceperea urmaririi penale impotriva acestuia.

Situatia fiind grava, Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a initiat o intalnire de clarificare cu dl. Dudu Ionescu, la care l-a informat pe acesta ca actiunile savarsite sunt nelegale si de natura infractionala. In urma discutiei, recunoscand ca actioneaza in afara cadrului legal, dl. Dudu Ionescu a renuntat, aparent, la planul sau. Presedintele PNTCD a dorit inchiderea conflictului in mod amiabil, pentru a proteja imaginea partidului.

Totusi, activitatile infractionale la adresa PNTCD au fost reluate de dl. Dudu Ionescu dupa numirea sa in functia de Consilier prezidential pe probleme de siguranta nationala, cu o determinare mai mare. Sub girul acestuia a fost activat grupul constituit initial. Au fost produse, din nou, documente false, in scopul producerii de consecinte juridice, la instigarea si cu complicitatea d-lui Dudu Ionescu, pentru organizarea unui congres falsificat al partidului.

PNTCD s-a confruntat cu astfel de situatii in ultimii ani, fiind organizate in afara cadrului legal patru asa-zise Congrese ale partidului, Congrese care au fost anulate, ulterior, de instantele de judecata, in mod irevocabil. Cu toate ca respectivele asa-zise Congrese au fost anulate, partidul a fost compromis in fata opiniei publice, efecte negative de imagine si electorale fiind ireparabile.

Din pozitia pe care o ocupa, de Consilier pe probleme de siguranta nationala si membru al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, dl. Constantin Dudu Ionescu reprezinta un pericol la adresa functionarii legale a PNTCD, existand banuiala legitima ca d-sa se foloseste de structurile de informatii ale statului impotriva partidului, prin orice mijloace. Mai mult, sentimentul de incredere si impunitate pe care acesta il asigura unor persoane care savarsesc infractiuni, reprezinta un adevarat pericol public la adresa democratiei. Actiunea concreta de destructurare a unui partid politic, prin folosirea autoritatii functiei publice de Consilier prezidential, este de natura sa compromita eforturile Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, de consolidare a democratiei.

Prin Scrisoarea pe care o anexam am solicitat Presedintelui Romaniei o reactie imediata, cu privire la actiunile infractionale ale domnului Constantin Dudu Ionescu, in scopul garantarii protectiei functionarii legale a PNTCD.

Solicitam, prin prezentul Comunicat, Presedintelui Romaniei, demiterea din functia de Consilier prezidential pe probleme de siguranta nationala a d-lui Constantin Dudu Ionescu.”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției STIRIPESURSE.RO de către Aurelian PAVELESCU, presedinte al Partidului National Taranesc Crestin Democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.