Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzațiile pe care DNA i le aduce lui Cătălin Flutur

dna

ostul primar al municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, este cercetat de procurorii Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, având ca rezultat obţinerea unui folos necuvenit, se arată într-un comunicat al DNA Suceava.

Citește și: Victor Ponta e gata să demisioneze: Ce îi propune lui Klaus Iohannis

Potrivit procurorilor DNA, Flutur, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Botoşani, a concesionat, pe 23 septembrie 2009, o suprafaţă de 130,01 metri pătraţi, situată în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, care avea destinaţia de alee pietonală, societăţii comerciale Belvedere SRL Botoşani, în scopul organizării şantierului aferent proiectului ,,Îmbunătăţirea produsului turistic prin extinderea şi modernizarea hotelului Belvedere', contrar unei hotărâri a Consiliului Local Botoşani emise în luna mai 2008, care prevedea că hotelul şi parcarea acestuia vor fi construite pe teren integral privat.

Citește și: DEZVĂLUIRILE unui senator, fost la PSD: Legăturile lui Victor Ponta cu SRI, SIE, Băsescu și Năstase

'Prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani afectaţi de desfiinţarea unei căi de acces dintre Bulevardul Mihai Eminescu şi cartierul Maxim Gorki', se arată în comunicatul DNA.

Ulterior, pe 18 aprilie 2012, Flutur a încheiat un nou contract de concesiune, tot cu societatea comercială Belvedere SRL, pentru aceeaşi suprafaţă de teren, pe durata existenţei construcţiei.

Citește și: DOLIU în politică: Un fost parlamentar PDL a murit! Era urmărit penal de DIICOT

Procurorii au stabilit că prin acest contract au fost afectate atât interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani, cât şi cele ale Liceului ,,Ştefan Luchian' al cărui teren de sport a fost micşorat cu suprafaţa de teren aferentă construirii unei noi alei pietonale.

Cătălin Flutur a fost audiat, luni, la sediul DNA Suceava, unde a fost pus oficial sub acuzare. El spune că e doar suspect, nu acuzat.

”Nu este o învinuire, este o etapă în care am fost chemat exact pentru un contract de concesiune la Belvedere, deci asta este tot, urmează să le pun actele la dispoziție. Eu nu sunt acuzat, există o calitate de suspect, la fel ca toată lumea din comisie, șapte, opt persoane. Este un contract de concesiune care la urma urmei a adus un venit Primăriei, nu s-a luat nimic de la Primăria Botoșani, s-au adus bani la Primăria Botoșani, deci nu există un prejudiciu”, a declarat fostul primar al municipiului.

Mai departe arată că din câte a înțeles ar exista o plângere a fostei conduceri a Liceului de Artă împotriva actualei, cu privire la aleea de acces. Iar cele două contracte semnate au fost verificate de comisia de la nivelul Consiliului Local iar varianta unei scăpări nu este una care să stea în picioare.

”Acele documente sunt semnate de încă șapte persoane care instrumentează hârtiile, eu eram undeva la final, dar asta nu înseamnă că șapte persoane pot să greșească un document. Dar ce este foarte sigur este că s-a respectat regulamentul regimului concesiunilor, există această posibilitate de a se acorda unor persoane la extinderi de apartament, terenuri prin concesiune. Mai mult decât atât, suprafața de teren care era de 1 metru lățime este acum folosită cu spațiu verde”, a mai spus Cătălin Flutur, scrie botosaneanul.ro

Citește și: Dan Voiculescu, o nouă lovitură pentru Victor Ponta: Semnal de ALARMĂ

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.