Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzat de plagiat, favoritul la succesiunea Angelei Merkel recunoaşte erori în redactarea unei cărţi

www.gettyimages.com
armin laschet

Conservatorul Armin Laschet, favorit la succesiunea Angelei Merkel după alegerile legislative din septembrie, a recunoscut vineri "erori" în redactarea unei cărţi, după acuzaţii de plagiat, care au vizat-o de altfel şi pe rivala sa ecologistă, relatează AFP.

"Există în mod evident erori pentru care sunt responsabil", a declarat Armin Laschet, de 60 de ani, recunoscând că a utilizat conţinuturi cel puţin de la un autor fără a-l cita ca sursă în această carte datând din 2009.

"Ţin să-mi prezint scuzele", a adăugat el, promiţând să ceară rapid "o verificare a întregii cărţi" pentru a se stabili dacă există şi alte erori similare.

Acest gest urmează după o postare pe Twitter de vineri a autorului în chestiune, Karsten Weitzenegger, un expert în materie de ajutoare pentru dezvoltare, în care el preciza că a fost informat de un "vânător de plagiate" german că a fost citat fără a se menţiona sursa în această carte a lui Armin Laschet.

Autorul a reacţionat cu umor, afirmând că se bucură de faptul că "responsabili politici se interesează de ştiinţă, ceea ce nu este neapărat cazul dlui Laschet".

Afacerea intervine într-un moment în care Armin Laschet, deja puţin popular în Germania, este sub focul criticilor, în special după ce a fost filmat râzând în timp ce şeful statului, Frank-Walter Steinmeier, le aducea un omagiu victimelor viiturilor devastatoare de la jumătatea lui iulie. Şi în acel caz candidatul CDU şi-a cerut scuze.

De atunci conservatorii, care reunesc Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi aliatul ei bavarez CSU, au pierdut câteva puncte în sondajele privind intenţiile de vot, chiar dacă rămân în frunte iar şansele lui Laschet de a accede la funcţia de cancelar se menţin intacte.

Într-un sondaj realizat pentru televiziunile RTL şi ntv publicat vineri, CDU/CSU a pierdut două puncte, până la 28%, în intenţiile de vot, în timp ce Verzii, principalul concurent, au crescut cu 1 punct, până la 21%.

Annalena Baerbock, candidata ecologistă la postul de cancelar, a fost şi ea prinsă cu plagiatul la începutul lui iulie, într-o carte de campanie intitulată "Jetzt" (Acum).

Aflată pentru o perioadă în fruntea sondajelor pentru a o înlocui pe Angela Merkel după alegerile din 26 septembrie, ecologista de 40 de ani a comis mai multe gafe care i-au afectat credibilitatea.

Astfel, ea a omis să declare în Parlamentul german mai multe mii de euro reprezentând prime vărsate de partid şi a trebuit să-şi rectifice inexactităţile din CV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.