Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații de la Kiev: Putin vrea să atragă Belarusul în războiul din Ucraina

kremlin.ru
Putin Lukasenko

Vladimir Putin se întâlnește frecvent cu  Alexander Lukașenko și încearcă să-l convingă să se alăture Rusiei în războiul său împotriva Ucrainei, a declarat Vadym Skibitsky, șef adjunct al serviciilor secrete militare din Ucraina, notează Kyiv Independent.

Regimul lui Lukașenko este un cobeligerant în războiul pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, care a facilitat tranzitul trupelor și vehiculelor militare ruse, iar țara continuă să fie folosită ca rampă de lansare pentru rachetele rusești împotriva Ucrainei.

Potrivit Ministerului Apărării al Ucrainei, Belarus se pregătește acum să primească până la 20.000 de soldați ruși pentru a reface unitățile deja staționate în județ. Începând cu 9 octombrie, șase batalioane din Belarus (aproximativ 6.000 de oameni) au fost staționate lângă granița cu Ucraina.

Pe 4 octombrie, Lukașenko a acuzat Ucraina că a adunat 15.000 de soldați de-a lungul graniței țării cu Belarus, numind mișcarea o „provocare”.

Putin a încercat deja să tragă Belarusul într-un război deschis împotriva Ucrainei în martie, după ce Rusia a organizat atacuri aeriene asupra Belarusului și a dat vina pe Ucraina pentru ele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.