Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații de spionaj în favoarea Rusiei: Fiul unui fost premier al Lituaniei a fost arestat - presă

spionaj

Vaidotas Prunskus, fiul fostului premier lituanian Kazimira Prunskiene, a fost arestat în Lituania într-un dosar de spionaj în favoarea Rusiei, informează presa locală, citată de agenția de știri Tass, potrivit Mediafax.

Darius Jauniskis, directorul Departamentului pentru Securitatea Statului din Lituania (VSD), a declarat însă că "nu poate nici nega, nici confirma" informațiile privind arestarea lui Prunskus.

Citeste si Florin Cîțu: Dragnea, Vâlcov, Teodorovici și Tăriceanu CONFIRMĂ- legea pensiilor are nevoie de NAȚIONALIZAREA pilonului II

Kazimira Prunskiene a fost primul premier al Lituaniei după declararea independenței țării, în martie 1990. Ea a demisionat în ianuarie 1991, în urma unor proteste violente legate de situația economică, soldate cu moartea a peste zece persoane.

Directorul VSD a mai declarat că Rusia va continua să influențeze procesele politice interne din alte țări, în special cele în care urmează să se desfășoare evenimente politice importante, cum ar fi alegeri, relatează portalul de știri Delfi News.

Avertismentul lui Jauniskis este în mod special semnificativ în contextul în care în anul 2019 urmează să se desfășoare alegeri prezidențiale în Lituania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.