Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații după ce partidul lui Putin a câștigat alegerile în regiunile anexate: Ocupanții ruși au blocat ieșirea oamenilor din localităţi

vladimir putin

Centrul de rezistență națională din Ucraina "SPROTIV" raportează că ocupanții ruși au restricționat circulația persoanelor care nu au votat la pseudo-alegerile organizate în teritoriile ucrainene temporar ocupate, scrie Rador.

SPROTIV notează că, în regiunea Herson, au fost introduse restricții în ceea ce priveşte părăsirea localităţilor, măsurile vizând locuitorii care nu au votat la "alegerile" organizate ilegal de către ruşi.

Ocupanții au verificat civilii de pe liste pentru a vedea dacă au participat la alegeri. Centrul de rezistență națională din Ucraina menționează că, astfel, rușii au încercat să crească în mod artificial prezența la "alegeri".

Moscova a anunţat duminică seara victoria partidului preşedintelui Vladimir Putin în alegerile organizate şi în teritoriile anexate din Ucraina, cu peste 70% din voturi, scrutine considerate "ilegale" de Kiev şi aliaţii săi.

Comisia Electorala Centrală a Rusiei a declarat duminică seara că partidul Rusia Unită al preşedintelui rus s-a clasat pe primul loc la aceste alegeri regionale în cele patru teritorii anexate din Ucraina.

Preşedinta Comisiei Electorale, Ella Pamfilova, a salutat alegerile care s-au desfăşurat într-o "manieră dinamică, cu puţine nereguli".

Cu aceste alegeri desfăşurate timp de trei zile, de vineri până duminică, Moscova încearcă să-şi legitimeze anexările în Ucraina prin votul organizat şi în teritoriile ocupate din est şi sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.