Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii dure, după cererea de revocare a lui Kovesi: 'Decizia a fost livrată în plic...'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Au apărut critici dure după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a propus revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Dacă unii susţin că motivele invocate de ministru nu au susţinere, alţii merg mai departe şi spun că decizia nu i-ar fi aparţinut lui Toader. Europarlamentarul Siegfried Mureşan, spre exemplu, susţine că decizia i-a venit "în plic", ministrul "îmbrăcând-o" doar în cele 20 de motive expuse.

Citeşte şi: Pippidi, scrisoare deschisă către premier şi ministrul Justiţiei, după cererea de revocare a şefei DNA: 'Lăsați-o pe Kovesi, dați-l afară pe Vâlcov'

"Faptul că Tudorel Toader a înșiruit „20 de motive” pentru a propune revocarea doamnei Kovesi arată că domnia sa nu a avut nici măcar un singur motiv bun de revocare.
Dacă ai un argument și consideri că e solid, marșezi cu acela.
Dacă prezinți „20 de motive” înseamnă că decizia ți-a fost livrată în plic, iar tu doar trebuie să o îmbraci frumos în „20 de motive.” " , scrie Siegfried Mureşan pe Facebook.

Ministrul Justiţiei a propus, joi, revocarea din funcţia de procuror şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi, după ce a prezentat un raport privind activitatea managerială de la DNA care s-a bazat pe 20 de categorii şi fapte. Printre acuzaţii se află: comportament excesiv de autoritar, discreţionar al procurorului şef al DNA, implicarea în anchetele altor procurori, prioritizarea dosarelor în funcţie de impactul mediatic.

Citeşte şi: Premierul Dăncilă, prima REACŢIE la cererea de revocare a lui Kovesi: 'Nu depinde ce cred eu...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.