Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Dăncilă, prima REACŢIE la cererea de revocare a lui Kovesi: 'Nu depinde ce cred eu...'

Dancila guvern Victoria

Premierul Viorica Dăncilă a fost asaltată de jurnalişti cu întrebări, după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanţii Casei Regale. Prim-ministrul a avut însă o reacţie neaşteptată cu privire la cererea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, înaintată recent de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Dăncilă susţine că nu a discutat şi nici nu va discuta cu ministrul pe această temă şi că părerea ei în acest subiect nu contează.

Citeşte şi: Decizie SURPRINZĂTOARE a Ministerului Justiţiei, după blocajul total al site-ului instituţiei/ UPDATE

"Nu am discutat despre acest lucru şi nici nu am intenţia să discut. Am spus de fiecare dată că Justiţia trebuie să fie liberă şi că nu trebuie nimeni să interfereze în actul de Justiţie. Am ascultat odată cu dumneavostră raportul la televizor, am văzut ce este în raport, am ascultat fiecare punct în parte. Totul trebuie să îşi urmeze cursul şi nu cred că trebuie eu să dau verdict sau altcineva să dea un verdict. Nu depinde de ce cred eu sau ce este clar şi ce nu este clar. Cred că în ţara asta avem o Constituţie, avem legi şi fiecare trebuie să acţioneze în acest mod.", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă susţine punctele prezentate de ministrul Tudorel Toader, aceasta a spus că nu contează dacă susţine sau nu, ci că trebuie luată o decizie care nu depinde de ea.

"Nu contează dacă eu susţin sau nu un punct de vedere, contează ca ceea ce a scris ministrul Justiţiei în raport, dacă este adevărat, pentru că ministrul nu poate, atunci aceste lucruri sunt îngrijorătoare şi trebuie luată o decizie. Cum va fi luată această decizie, nu mă întrebaţi pe mine, nu depinde de mine", a mai spus prim-ministrul.

Citeşte şi: Iohannis DĂ SEMNALUL pe revocarea lui Kovesi, de la Bruxelles: 'E o chestiune de OPORTUNITATE politică...'

De cealaltă parte, premierul susţine că este deschisă la o întâlnire cu preşedintele Iohannis, dacă şeful statului îi va solicita acest lucru.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat joi că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA. El a a declarat după prezentarea raportului privind activitatea managerială de la DNA, că direcţia trebuie să continue să funcţioneze legal, nu se identifică cu cel care o conduce. Toader a precizat că raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publică în ultimul an. El a afirmat că a reţinut o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice, fiind înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi în dosare şi stilul autoritar al acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.