Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații dure la adresa lui Florin Cîţu şi Dan Barna: 'Asistăm la o nouă bătaie de joc'

citu barna kelemen

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că mediul rural este condamnat la sărăcie şi subdezvoltare, după ce Ministerul Dezvoltării a anunţat primăriile că au fost epuizate creditele bugetare pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru anul în curs.

Potrivit şefului PSD Iaşi, Maricel Popa, lucrările şi proiectele începute deja prin PNDL vor fi cel mai probabil sistate, pentru că primăriile din mediul rural nu au capacitatea să susţină din bugetele proprii investiţii de milioane de lei, scrie News.ro.

Popa afirmă că vor fi oprite proiecte care vizează modernizări de drumuri, construcţii sau reabilitări de şcoli, grădiniţe, creşe sau dispensare, precum şi extindere sau înfiinţări ale reţelelor de utilităţi, respectiv apă potabilă, gaze naturale, canalizare.

"Asistăm la o nouă bătaie de joc a Guvernului la adresa românilor. Practic, prin această decizie, Cîţu şi Barna condamnă comunităţile rurale la sărăcie şi subdezvoltare. După ce Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă s-a dovedit a fi un fiasco total, acum aflăm că nici Programul Naţional de Dezvoltare Locală nu mai are susţinere financiară. Incompetenţa Guvernului este fără margini. Solicit, de urgenţă, demisia premierului Cîţu pentru proasta gestionare a acestor două programe de investiţii”, susţine Maricel Popa.

El consideră că vor fi consecinţe devastatoare pentru economia românească, în condiţiile în care "numai la Iaşi sunt câteva sute de proiecte cu fonduri guvernamentale în derulare”.

"Constructorii vor sista lucrările şi vor fi mii de oameni care îşi vor pierde locurile de muncă. Şi aşa traversăm o perioadă dificilă, în care economia românească scârţâie. Nu mai era nevoie de încă o astfel de lovitură”, afirmă Popa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.