Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii fără precedent la adresa lui Traian Băsescu: 'Elena Udrea apasă cu tocul pe grumazul lui'

basescu udrea

Acuzaţii extrem de grave la adresa fostului preşedinte, Traian Băsescu. Consultantul politic Cozmin Gușă a explicat, în direct la Realitatea TV că acțiunile lui Traian Băsescu din ultima perioadă, făcând referire la amendamentele depuse de fostul șef al statului la Legea grațierii, sunt rezultatul unei frici pe care acesta o resimte față Elena Udrea și de informațiile pe care fostul ministru ar putea să le divulge.

Vezi şi: Adio, cotă unică! Dragnea explică noul impozit pe gospodărie

"Povestea lui Traian Băsescu nu este chiar atât de simplă, pentru că noi tot timpul îl învinuim doar pe el pentru sistemul concentraționar creat în mandatele lui, uitând că încă din perioada lui Adrian Năstase deja era moda în care celor care erau incomozi în partid li se pregăteau dosare prin celebrul nou înființat PNA. Și nu s-a făcut altceva decât să desăvârșească o anumită muncă, pentru că dosarele erau dedicate celor care nu respectau deciziile partidului. Așa s-au creat și caracteristicile publice și sintagma de ‘baroni’. Sigur, nu putem să-l învinuim pe Adrian Năstase decât că a fost un inițiator al sistemului, cel care l-a desăvârșit fiind într-adevăr Traian Băsescu. Iar el a părut atunci ca o necesitate, pentru că poate uitați scena cu Stolojan care cică a fost bolnav, dar nu a fost bolnav niciodată. Eu măcar vorbesc despre evenimente publice pe care le reamintesc, nu o să pot să vorbesc despre anumite evenimente private. Dar concluziile trebuie să le prezint. Stolojan nu a fost bolnav atunci, dar a fost problema că în toate simulările pe care le făceam exista Stolojan învins în toate variantele de către Adrian Năstase și un Traian Băsescu cu potențial de creștere care ar fi putut să îl învingă pe Adrian Năstase, după cum s-a întâmplat", a amintit consultantul politic.

Citeşte şi: Propunere fabuloasă pentru Nadia Comăneci: 'Aş accepta să fiu ambasadorul României în SUA'

Potrivit lui Cozmin Gușă, misiunea în baza căreia Traian Băsescu a candidat în 2004 a fost aceea de a suprima baronii și spiritul baronilor din România: "Trebuia să fie blocat nepotismul pe care aceștia îl practicau și devalizarea programată a bugetului de stat. Acesta este mandatul în baza căruia Traian Băsescu, sprijinit atât de UE, cât și de americani, cu mine strateg al campanie și cu Dan Andronic, apropo de serialul ‘Noi suntem statul!’, consultant al lui Adrian Năstase în acea vreme, și alții, americani și evrei, asta a fost conjunctura în care Traian Băsescu a învins și promisiunea nescrisă, dar asumată, pe care Băsescu a avut-o în fața românilor".

Vezi și: Se complică jocurile în PNL: Întâlnire crucială în Ardeal

"De la acea scenă unde el nu trebuia să plângă, știa bine că Stolojan nu e bolnav, eu m-am speriat când l-am văzut că plânge. A plâns a doua oară, și l-am rugat să nu plângă. Și m-am speriat de ce? Pentru că Traian Băsescu este un tip calculat și văzând cum se forțează să plângă mi-am dat seama de capabilitea lui de a minți și interpersonal și public. Și de acolo, practic, a venit conflictul, care după aceea a degenerat în decembrie 2004, iar în ianuarie ne-am despărțit. Și după aceea am început o luptă singulară împotriva lui, care de fapt nu era singur, ci era împreună cu acel sistem divulgat astăzi chiar de către oameni care au fost parte din sistem. Pentru că dacă ne referim la Sebastian Ghiță și la dezvăluirile lui, nu putem să ne gândim cu simpatie sau cu milă față de el", a continuat acesta.

Consultantul politic a arătat că Traian Băsescu de astăzi nu dorește să spună adevărul, ci este un Traian Băsescu care are compasiune față de cei cu condamnări prea mari. Fostul președinte acționează, astăzi, în baza fricii pe care o are, iar lui acum îi este foarte frică exact de persoana care poate să-i facă cel mai mult rău în România. Acea persoană se numește Elena Udrea, care a sperat că Traian Băsescu va fi mai sofisticat sau mai consolidat în strategia lui comună cu Sebastian Ghiță, în a reuși să impună amnistia și grațierea înaintea unor condamnări. "Traian Băsescu nu a fost nici consolidat în aceste strategii, nici priceput în a le impune, iar astăzi o Elena Udrea care tace într-un mod strategic pentru mine este evident că în timp ce tace apasă cu tocul sau cu vârful pantofului puternic pe grumazul lui Băsescu. Dacă stăm să ne gândim, nu putem să ajungem la concluzia că Elena Udrea este mama relelor din România. Elena Udrea nu putea să fie sugerată ca fiind o mamă a relelor fără un tată al relelor. Adică cel care astăzi ne divulgă sistemul, care cere arestarea lui Kovesi, Coldea și alții. Oameni care l-au servit sau care l-au deservit în virtutea numirii pe care el le-a făcut-o pe rând fiecăruia dintre ei", a spus Gușă.

Acesta a subliniat că Elena Udrea deține multe dintre secretele importante ale lui Traian Băsescu, secrete care conturează lucururi făcute de fostul ministru și de pe urma cărora a beneficiat fostul președinte: "Sigur că cu cei pe care i-am menționat mai devreme nu are soluție decât să-i denigreze public, însă cu Elena nu merge așa. Elena este, probabil, depozitarea tuturor secretelor și a influențelor transferate către ea din partea lui Traian Băsescu, iar acolo nu mai merge. Și eu cred că Elena Udrea este hotărâtă să nu mai facă pușcărie și nici nu dorește să plătească pentru oalele sparte de Traian Băsescu. Pentru că nu putem să ne închipuim că Elena Udrea face pușcărie de ce? Pentru că a fost consiliera lui Băsescu, că a fost candidata lui Băsescu la președinția PNL, că a fost numită prin influența lui Băsescu ca ministru. Dacă Băsescu a fost la originea tuturor acestor lucruri, este evident că el a fost, pe cale de consecință, și beneficiarul unor lucruri pe care le-a făcut sau le-ar fi făcut Elena Udrea. Deci aici vorbim despre un posibil șantaj major pe care Băsescu îl aplică unora, dar șantaj care astăzi este aplicat și asupra lui cu foarte multă precizie și duritate".

În opinia sa, Traian Băsescu, atât ca personalitate politică, cât și ca om public, se înmulțește cu zero prin ceea ce a făcut acum, prin aceste propuneri de modificare a legii amnistiei și grațierii. "El nu este nici tâmpit, dimpotrivă este foarte inteligent, nu este nici necalculat, este clar că acum este dominat de o groază, care nu poată să vină decât, în primul rând, din partea Elenei Udrea și, sigur, și din partea altora. Probabil că cel mai vașnic candidat la locul doi al celor care îl sperie pe Băsescu este și Sebastian Ghiță, care pe perioada din această toamnă, în care timp de câteva luni s-au întâlnit neîntrerupt, a avut grijă să-și securizeze toate informațiile necesare", a punctat Cozmin Gușă. "Este în această situație complicată. Nu-i vreo fericire. E un om care a condus 10 ani România, e un om care a girt anumite dealuri externe, ne dăm seama că au fost girate prost, și e un om care are o moștenire informațională pe care, atenție, nu prea poate să o folosească. Eu sunt convins că Traian Băsescu are documente de șantaj împotriva unora pe care îi nominalizează. Dar mai sunt convins că mare parte din acele documente sunt secretizate și nu poate să le folosească fără implicație penală. De aici vin instigări și intermediari prin care Traian Băsescu ne sugerează anumite lucruri. Sunt anumite investigații jurnalistice care, practic, sunt ale lui, dar sunt asumate de alții", a continuat acesta.

Consultantul politic a concluzionat subliniind că statul român nu poate să rămână la cheremul acestor șantaje reciproce și că nodul gordian trebuie tăiat foarte curând, pentru că altfel ne vom trezi cu aberații. "Pentru că vă dați seama că această inițiativă parlamentară a lui Traian Băsescu o să-și găsească foartă multă popularitate, nu în plan public, unde are probabil 5%, ci în plan parlamentar, unde s-ar putea să aibă 70%. Nu vorbim doar despre PSD aici, vorbim și de ALDE, de mare parte din PNL, poate de mare parte din UDMR. Aici va fi un larg cerc de oameni pentru care va fi foarte populară această inițiativă și chiar o vor vota. Și atunci o să ne trezim cu aberații. Pentru că Băsescu a încercat prin intermediari să rezolve problema asta și nu a reușit. Și acum i-a venit rândul să se deconspire public, să-și dea și el jos rucsacul cum și l-a dat Robert Turcescu, și să ne spună că el tot timpul a fost dedicat corupției", a conchis Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.