Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii GRAVE ale Opoziţiei la adresa celor de la PSD: 'Este un JAF generalizat'

scandal

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, susţine că, la Compania de Utilităţi Publice (CUP) "Dunărea" Brăila, sub guvernarea PSD şi "cu acceptul tacit al primarului Marian Dragomir", "jaful este generalizat", având în vedere că societatea a încasat incorect taxa pe apa de ploaie în ultimii trei ani, prejudiciind populaţia municipiului cu 4 milioane euro într-un singur an, conform Agerpres.

Citește și: Dezvăluiri înfiorătoare: Ce șanse ar avea România în cazul unui război la Marea Neagră

"Într-un deplin dispreţ faţă de cei care plătesc lună de lună facturi de a căror corectitudine se îndoieşte tot mai multă lume, directorul Mangiurea încearcă să-i facă tot pe consumatori vinovaţi, în loc să recunoască modul arbitrar, chiar dubios, în care au fost calculate costurile pentru apa de ploaie şi nu numai. Directorul Mangiurea vorbeşte despre suprafeţe care ar fi trebuit declarate, dar uită să spună că nu a înştiinţat populaţia despre acest aspect şi, mai mult, aşa cum a demonstrat şi cazul lui Mihail Stafidă, brăileanul care a câştigat în instanţă litigiul cu CUP Dunărea, problema stă în cantitatea de apă de ploaie introdusă arbitrar în factură, chiar şi în luni în care nu a plouat. Un lucru este evident: la CUP Dunărea, sub guvernarea PSD şi cu acceptul tacit al primarului Dragomir, jaful este generalizat. Trebuie oprit, iar cei care l-au făcut, în frunte cu Silviu Mangiurea, trebuie să plătească", a declarat Dănăilă.

Citește și: Tensiuni în Marea Neagră! Americanii au trimis două distrugătoare înarmate: Reacție DURĂ a Rusiei

Potrivit calculelor făcute de liderul PNL Brăila, suma pe care trebuie să o returneze populaţiei Compania de Utilităţi Publice "Dunărea" Brăila pentru apa de ploaie încasată ilegal este de aproximativ 4 milioane euro pe un singur an, ceea ce înseamnă 30% din cifra de afaceri a companiei. "Cerem CUP Dunărea returnarea sumelor de bani către populaţie, plus penalităţile aferente. Au încasat nişte bani ilegal. Trebuie să dea înapoi banii pe ultimii trei ani, restul banilor sunt, practic, pierduţi. Aceste sume totalizează, din calculele noastre, aproape 30% din cifra de afaceri a celor de la CUP Dunărea, care este în jur de 12 milioane de euro. CUP Dunărea trebuie să returneze populaţiei pentru apa de ploaie în jur de 4 milioane de euro, pe anul trecut", a declarat Dănăilă.

Dănăilă a anunţat că, în cazul în care brăilenii nu îşi vor primi înapoi banii încasaţi ilegal, PNL Brăila va demara o acţiune în instanţă pentru a obliga Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila să recalculeze toate facturile consumatorilor brăileni din perioada 2014 - 2017. "Dacă nu vor face acest lucru, noi vom sprijini toţi oamenii care vor să acţioneze în instanţă CUP Dunărea pentru recuperarea acestor sume şi se vor adăuga şi cheltuielile de executare, dacă nu vor să pună în aplicare hotărârile judecătoreşti", a mai spus Dănăilă.

El a adăugat că PNL va face o adresă către primăria municipiului şi către Consiliile Local şi Judeţean, prin care va solicita ca reprezentanţii în Consiliul de Administraţie al AGA Dunărea să prezinte public informaţii cu privire la modalitatea de calcul a facturilor. "Să ni se spună de ce în anul 2015 toţi abonaţii au fost taxaţi cu o sumă fixă a apei de ploaie şi nu s-a ţinut cont de suprafaţa din curte, de suprafaţa blocului sau de cantitatea de precipitaţii şi de ce astăzi încă există clauze discriminatorii şi abuzive în contractele de furnizare. Cei care se fac răspunzători pentru această situaţie trebuie să plătească din banii lor de acasă aceste prejudicii", a mai spus Dănăilă.

Liberalii brăileni au strâns, anul trecut, peste 10.000 de semnături pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie, iar parlamentarii PNL Brăila au demarat procedurile de modificare a legii privind taxarea apei de ploaie, respectiv Legea 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, pe motiv că unele din prevederile acesteia sunt ''ilegale''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.