Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE în scandalul momentului în SUA: Dezvăluirea care l-ar putea 'îngropa' pe Donald Trump

politicususa.com
trump si flynn

Congresmanul american Elijah Cummings (democrat) a afirmat miercuri că Michael Flynn, fostul consilier al lui Donald Trump aflat în centrul unui scandal privind implicarea Moscovei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, i-ar fi dat asigurări unui om de afaceri în ziua învestiturii preşedintelui că sancţiunile împotriva Moscovei urmează să fie ridicate, deschizând calea unui proiect de construire a unor centrale nucleare în Orientul Mijlociu, relatează AFP.

Cummings, membru al Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, a explicat că un avertizor de integritate i-a făcut aceste dezvăluiri încă din lua iunie, lăsând să se înţeleagă că el nu le-a făcut publice atât timp cât procurorul special Robert Mueller l-a investigat pe Michael Flynn, care a fost inculpat vinerea trecută.

Citește și: Coreea de Nord pune o întrebare cutremurătoare, după PRESIUNILE făcute de SUA: 'Când va izbucni războiul'

Alex Copson, administrator al grupului ACU Strategic Partners, cu sediul în Washington, i-ar fi mărturisit avertizorului de integritate că Flynn i-a dat asigurări în legătură cu dorinţa noii administraţii a lui Trump de a ''sparge'' sancţiunile împotriva Rusiei, deschizând calea pentru un mare proiect de construire a unor centrale nucleare în Orientul Mijlociu.

''Mike are totul aranjat pentru noi'', i-ar fi declarat avertizorului de integritate respectivul om de afaceri în timp ce asistau amândoi la ceremonia de învestire în funcţie a lui Donald Trump pe 20 ianuarie.

Cu şase luni mai înainte, Copson i-ar fi plătit lui Flynn 25.000 de dolari pentru a merge în Orientul Mijlociu pentru a pleda în favoarea proiectului său, care prevedea construirea a circa douăzeci de centrale nucleare în regiune, în cadrul unui parteneriat ruso-american.

Elijah Cummings prezintă aceste informaţii într-o scrisoare adresată lui Trey Gowdy, preşedintele Comisiei de Control a Camerei Reprezentanţilor, în care el cere ca Flynn să fie convocat la audieri.

Citește și: Rachetele Patriot NU sunt atât de eficiente precum se credea: România tocmai a achiziționat câteva baterii

AFP aminteşte că Administraţia lui Barack Obama, cu trei săptămâni înainte de învestirea lui Trump, a înăsprit sancţiunile împotriva Rusiei, acuzată de ingerinţă în alegerile prezidenţiale câştigate de Trump. Or, Flynn nu numai să i-ar fi spus lui Copson că aceste sancţiuni vor fi abandonate, ci ar fi evocat acest plan şi pe lângă înalţi responsabili ai Casei Albe cu câteva zile înainte de învestirea lui Trump, anunță Agerpres.

Potrivit Wall Street Journal, Flynn ar fi discutat despre asta cu Jared Kushner, ginerele şi un consilier apropiat al lui Trump, şi cu Thomas Barrack, un prieten apropiat al preşedintelui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.