Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații grave la adresa României și aliaților: Ar fi furnizat arme jihadiștilor care extermină creștinii din Irak și Siria

secret servicii
 

'Servicii de securitate occidentale au fost responsabile pentru alegerea unor furnizori +de încredere+ din ţările vest-europene, pentru transferuri de bani şi transport şi furnizare de provizii +umanitare+ letale în Orientul Mijlociu. De la începutul anului 2013, armament greu a fost achiziţionat din Bulgaria, Croaţia, România şi Ucraina', a afirmat această sursă. 

Potrivit sursei, transportoare blindate, tunuri, lansatoare de rachete şi muniţii au fost achiziţionate din Bulgaria, sisteme de artilerie din Croaţia, tancuri şi arme de foc din România, iar vehicule de infanterie din Ucraina. 

Livrările au fost efectuate începând din 2013 de firme create special pentru aceste contracte. Contractele nu menţionau beneficiarii reali ai transporturilor, ci alte ţări şi companii ca destinaţie finală pentru livrări. 

Este interesant de observat că după ce au jucat un rol important în înarmarea militanţilor SI, Statele Unite au efectuat recent o serie de atacuri aeriene împotriva acestor militanţi şi aliaţilor lor, ajutând forţele kurde, notează RIA Novosti. 

Statul Islamic, cunoscut anterior ca Statul Islamic în Irak şi Levant /ISIS/, este un grup sunit ce luptă în Siria şi a lansat o ofensivă în Irak în iunie. Grupul a cucerit o mare parte din ţară, cu scopul de a lua cu asalt Bagdadul. De asemenea în iunie, grupul a proclamat un califat la graniţa Irak-Siria.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.