Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE la Spitalul penitenciar Jilava: EXPERIMENTE pe pacienții cu coronavirus - CUM se apără unitatea medicală

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient spital bolnav terapie

Penitenciarul-spital Bucureşti - Jilava a transmis, miercuri, că asistenţa medicală pe care o asigură tuturor categoriilor de pacienţi nu are caracter experimental, ci respectă principiile fundamentale ale profesiei, protocoalele de tratament şi normele impuse de sistemul medical naţional.

Reacţia Penitenciarului-spital Bucureşti - Jilava vine în contextul unor informaţii prezentate în spaţiul public cu referire la conduita terapeutică aplicată în cazul persoanelor private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Citește și: Proiect BOMBĂ la Senat: Florin Roman vrea să acorde IMUNITATE penală și civilă conducerii ASF

"Monitorizarea medicală post-infecţie COVID-19 se realizează atât în unitatea penitenciar-spital, pentru cazurile indicate de medicul curant (deţinuţi cu afecţiuni conexe sau pentru care penitenciarul-spital poate asigura o intervenţie medicală specifică), cât şi în unităţile desemnate la nivelul sistemului penitenciar, conduita terapeutică recuperatorie fiind stabilită în funcţie de particularităţile fiecărui caz şi raportată structurilor coordonatoare. Persoanele private de libertate declarate vindecate sunt cazate în spaţii special amenajate, care nu presupun posibilitatea interacţionării cu cazuri active de COVID-19/alte afecţiuni medicale din alt palier decât cel atribuit pacientului", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Penitenciarul-spital Bucureşti - Jilava aminteşte că este unitatea subordonată Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor desemnată să asigure asistenţa medicală pentru cazurile uşoare sau medii de îmbolnăvire de COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate.

"Unitatea penitenciar-spital este coordonată, în activitatea asociată intervenţiei specifice contextului pandemic, de Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş', respectă protocoalele clinice standardizate pentru tratamentul anti-COVID-19 şi raportează informaţiile gestionate către Direcţiile de Sănătate Publică competente şi către structurile de resort din Ministerul Sănătăţii. Subliniem că, potrivit HG nr. 157/2016 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, deţinuţii nu pot fi supuşi, nici chiar cu consimţământul lor, experimentelor ştiinţifice", subliniază comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.