Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații grele în Parlament, după adoptarea unei legi cu miză imobiliară: Un deputat vorbește de un 'tun de sute de milioane de euro'

CCIR
Romexpo nou

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect care prevede transmiterea cu titlu gratuit, către Camera de Comerţ şi Industrie a României, a terenurilor proprietate privată a statului aflate în folosinţa gratuită a acestei instituţii, incluzând un teren de la Complexul expoziţional Romexpo. S-au înregistrat 178 voturi ''pentru'', 45 ''împotrivă'' şi 13 abţineri.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 111: Măi, fătălăilor! Vă explică Dănuța cum e cu autostrăzile

Proiectul de lege, iniţiat de parlamentari PMP şi PSD, prevede că terenurile dobândite de Camera de Comerț și Industrie a României nu pot fi vândute/ipotecate şi nu li se poate schimba destinaţia stabilită timp de 49 de ani de la data dobândirii dreptului de proprietate.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Deputatul USR Cătălin Drulă a acuzat „un tun imobiliar”.

„O lege inițiată de PMP, pusă pe ordinea de zi de PNL și susținută de PSD, va transfera gratuit un teren al statului de 46 de ha (Romexpo) din zona premium a Capitalei în proprietatea Camerei de Comerț, pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar cu un investitor privat. În condițiile în care valoarea terenului în acea zonă este uriașă, se creează un mega prejudiciu statului român cu mâna Parlamentului. Terenul respectiv poate fi scos la licitație publică deschisă și se vor găsi cu siguranță investitori care să îl cumpere. Dar nu ar mai fi un tun imobiliar de sute de milioane de euro”, afirmă Cătălin Drulă.

La rândul său, deputatul Marton Arpad a anunțat că UDMR votează împotrivă.

„Dacă vom găsi destui colegi cu o gândire normală, vom încerca să contestăm la CCR”, a continuat Marton Arpad.

„Înțeleg că e campanie electorală, înțeleg că unii încearcă să se poziționeze folosind fraze foarte tari. Dacă dvs considerați că e tun, trebuie să considerați că a fost tun și la Academia Română, care a fost în aceeași situație. Ca liberal, întotdeauna voi susține investițiile private. Nu înțeleg de unde faptul că doar unii pot face și alții nu pot face”, a spus, la rândul său, liderul deputaților PNL, Florin Roman.

Legea urmează să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.