Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACUZAŢII la Suceava - Liderul PSD îl acuză pe preşedintele CJ că ar fi dezinformat cu privire la banii alocaţi de MS noului spital din Fălticeni

flutur

Liderul judeţean al PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, l-a acuzat, miercuri, pe preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur (PNL), că ar fi dezinformat prin afirmarea că Ministerul Sănătăţii (MS) a alocat 5 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la noul spital de la Fălticeni, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat de presă remis AGERPRES, Stan susţine că reprezentanţii Spitalului din Fălticeni şi autorităţile locale nu au cunoştinţă despre alocarea acestei sume, pentru continuarea investiţiilor şi achiziţionarea de aparatură medicală la noul spital din municipiu, în vederea deschiderii acestuia.

"În cursul zilei de astăzi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava (n.r.-Gheorghe Flutur) a anunţat presa că Ministerul Sănătăţii ar fi alocat spitalului din Fălticeni suma de 5 milioane de lei pentru continuarea investiţiilor şi achiziţionarea de aparatură medicală.

Aflând aceasta, am luat imediat legătura cu reprezentanţii unităţii spitaliceşti şi cu autorităţile locale care ne-au informat, spre surprinderea noastră, că nu ştiu nimic despre alocarea sumei respective. Ba mai mult, reprezentanţii spitalului din Fălticeni şi ai primăriei au luat la rândul lor legătura cu Ministerul Sănătăţii de unde au fost informaţi că banii respectivi nu s-au alocat unităţii spitaliceşti aflate în discuţie'', se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, sumele despre care vorbeşte Flutur au fost alocate pentru lucrări deja efectuate la spitalul nou.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Germania a confirmat 4.764 de cazuri noi de coronavirus

''Gheorghe Flutur nu a făcut nimic altceva decât să readucă în discuţie suma care a fost alocată acum câteva săptămâni pentru lucrări deja efectuate la spitalul nou de la Fălticeni, bani pe care autorităţile locale şi conducerea spitalului nu i-au putut folosi la achiziţionarea de aparatură medicală, aceştia având altă destinaţie.

Din acest motiv, 4,3 milioane de lei din cele cinci s-au întors la bugetul de stat, iar unitatea spitalicească a rămas închisă (...) Iată la ce nivel de dezinformare s-au pretat reprezentanţii PNL-ului, pentru a duce în eroare opinia publică şi de a da false speranţe locuitorilor judeţului Suceava, judeţ care în momentul de faţă este într-o situaţie gravă din cauza nepriceperii şi iresponsabilităţii celor care se ocupă de administrarea lui, autorităţi care prin deciziile luate au periclitat funcţionarea Spitalului Judeţean Suceava'', a spus Stan.

Stan a susţine că spitalul mai are 23,8 de milioane de lei pentru achiziţionarea aparaturii medicale necesare, pentru a putea fi dat în folosinţă.

''Banii respectivi trebuie alocaţi pe bune, toţi deodată, cu destinaţie exclusivă pentru achiziţionarea de aparatură medicală, nu doar sub forma dezinformării în presă şi nici etapizat având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.

Pe această cale îi urăm domnului Flutur însănătoşire grabnică, dacă într-adevăr este infectat cu COVID-19, dar îl rugăm să iasă din logica de campanie, să renunţe la a se mai lăuda cu măreţele sale realizări în domeniul sănătăţii judeţene, care în momentul de faţă se rezumă la închiderea Spitalului Judeţean, şi nici să nu mai ducă în eroare opinia publică cu investiţii care nu există", se mai afirmă în comunicatul liderului PSD Suceava.

Într-un comunicat de presă al MS din 25 martie se menţionează că ''Ministerul Sănătăţii a alocat 5 milioane de lei pentru continuarea investiţiilor şi dotarea noului spital din Fălticeni''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.