Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii penale la adresa lui Nelu Tătaru: S-a pontat fictiv la Ministerul Sănătăţii

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Nelu Tătaru

Actualul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-ar fi pontat ca prezent la minister când era secretar de stat, deşi se afla în autoizolare. Pentru pontaj fictic a fost condamnat penal fostul judecător Toni Neacşu, când era membru CSM, şi tot de la o asemenea faptă a pornit şi dosar în care a fost condamnat Liviu Dragnea.

În luna martie, în Ministerul Sănătății s-a identificat un angajat suspect de Covid-19 care a interacționat cu Nelu Tătaru, pe atunci doar secretar de stat. După cum el însuși a declarat într-un interviu pentru Antena 3, reporterilor Sergiu Cora și Sabrina Preda, Tătaru „s-a autoizolat acasă, la apartament, 13 zile”, după care a venit la serviciu și a plecat la Suceava, unde era un focar pandemic.

Mai multe documente consultate de Q Magazine arată însă că Nelu Tătaru s-a pontat în ștatul de plată ilegal, ca și cum ar fi lucrat, în toată această perioadă de autoizolare.

Legal, existau doar două forme privind raporturile de muncă ale actualului ministru al Sănătății cu instituția de la care încasează salariul: fie concediu medical, semnat de medicul de familie, fie Ordin al ministrului Sănătății, la acea vreme Victor Costache, prin care Nelu Tătaru putea îndeplini de acasă anumite atribuții, prevăzute expres în acest ordin.

Costache a declarat pentru Q Magazine că „în data de 13 martie a fost depistat un caz de covid-19 în cadrul personalului din minister. Activitatea desfășurată de acea persoană făcea parte din atribuțiile pe care le coordona dl secretar de stat Tătaru, drept urmare a fost în autoizolare din proprie inițiativă, fiind contact direct.”

În privința raporturilor de muncă, Victor Costache ne-a îndrumat către minister, adăugând că el a părăsit funcția în data de 26 martie, dar a precizat că „NU a semnat niciun Ordin prin care să îi delege atribuții lui Nelu Tătaru, în perioada autoizolării, pentru a lucra de acasă.”

Mai mult, surse judiciare au declarat pentru Q Magazine că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cercetează în aceste zile situația locativă  a patru persoane din conducerea ministerului Sănătății, Nelu Tătaru, Codrin Lungu, Andrei Baciu și Dragoș Garofil, suspecți de fals.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.