Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuze fără precedent la adresa unui ministru al lui Dacian Cioloş: Ce spune un lider PSD

camera deputatilor

Acuze fără precedent şi declaraţii dure la adresa unui ministru din cabinetul lui Dacian Cioloş. Titulara de la Cultură, Corina Şuteu e atacată extrem de dur de unul dintre liderii PSD care devoalează probelemele din Ministerul Culturii. Liderul de grup al social democraţilor de la Camera Deputaţilor, Florin Costin Pâslaru spune totul despre Şuteu.

"Scandalurile se țin lanț în jurul noului ministru al Culturii, Corina Șuteu, amintindu-ne, inevitabil, de perioada în care a ocupat funcția de director al Institutului Cultural Român la New York, când a sprijinit și a acceptat expunerea unor lucrări ce conțineau simboluri fasciste și antisemite.

Citeşte şi: Bătaie ca-n filme în Marea Britanie: Mai mulţi români s-au războit cu musulmanii / FOTO

După nici trei luni de la numirea sa în funcția de ministru al Culturii, Corina Șuteu este contestată de 58 de cineaști români, care îi cer prim-ministrului Dacian Cioloș să o demită, acuzând-o că a încercat să modifice abuziv Legea cinematografiei, ignorând opinia breslei. Semnatarii scrisorii deschise adresate prim-ministrului Dacian Cioloș subliniază faptul că modificările la Legea cinematografiei ar trebui să se facă printr-o altă lege, în urma unor dezbateri parlamentare, și nu în urma unei ordonanțe. Cineaștii susțin că dețin și “alte informații legate de abuzuri”, printre acestea aflându-se „numiri în consilii de administrație care nu sunt corespunzătoare”, dar și „persoane incompatibile”. Potrivit celor 58 de semnatari ai scrisorii, noii membri ai Consiliului de Administrație al Centrului Național al Cinematografiei nu vor mai fi obligați să îndeplinească vreun criteriu de profesionalism, ci ar urma să fie aleși de ministru „după criterii necomunicate public”, aceștia dând și exemple. În final, semnatarii anunță că vor da publicității un material informativ, sub titlul “Romanian cinema behind the glittering screen”, bazat pe cifre, documente și fragmente de acte normative, menit să descrie “angrenajul care parazitează cinematografia românească la adapostul premiilor și al aprecierilor internaționale”.

Citeşte şi: A şocat o lume întreagă: O celebră prezentatoare a izbucnit în lacrimi, în direct / VIDEO

Mai mult, cineaștii spun că actualul ministru a încercat să modifice în mod netransparent Legea cinematografiei încă de pe vremea când ocupa funcția de secretar de stat, lucrând cu un grup de persoane alese pe criterii necunoscute de ei, fără ca proiectul să fie adus la cunoştinţa breslei şi nici a Centrului Naţional al Cinematografiei. Aceeaşi lipsă de transparenţă au reclamat-o mai mulţi cineaşti şi în momentul în care ministrul Şuteu a propus ca actul normativ să fie pus pe lista de abilitare a Guvernului de a da ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare. Nici audierea publică de la începutul lunii august, privind proiectul ministrului, nu a fost lipsită de tensiuni, o bună parte din cineaști considerând că este o simplă “mascaradă”.

Având în vedere aceste informații, ne întrebăm cum înțelege Ministerul Culturii, sub noua conducere tehnocrată, să își exercite puterea? Protejând interesele unor anumite grupuri, ignorând transparența decizională și spiritul democratic?! ", a spus Pâslaru, conform unui comunicat de presă.

Citeşte şi: Un mare artist român a murit: Melodia care l-a făcut celebru și pe care o știu toți / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.