Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mare artist român a murit: Melodia care l-a făcut celebru și pe care o știu toți / VIDEO

myjourneytojesus.wordpress.com
lumanare

Lumea muzicală din România este în stare de şoc. Un celebru compozitor a încetat din viaţă. Compozitorul Adrian Enescu a murit, vineri, 19 august, după o viaţă dedicată muzicii, mai precis 41 de ani de carieră, anunţă Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Citește și: Călugăriţe pe schiuri, clipul care face ravagii: Măicuțele sunt din România / VIDEO

Adrian Enescu s-a născut pe 31 martie, 1948 şi este un muzician şi un compozitor român cunoscut în special pentru activitatea sa în domeniul muzicii de film, numele sau fiind asociat la aprox. 65 de titluri. Ca muzician, Adrian Enescu a fost printre primii artişti de muzică electronică din România, începând cu anii '70. Acesta a absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu“ din Bucureşti, la secţiunea de compoziţie dirijată de Aurel Stroe şi cea de armonie, unde l-a avut dascăl pe Alexandru Paşcanu.

Citește și: Cât a ajuns să coste un pachet de țigări Carpați

Adrian Enescu a asistat la cursurile facultăţii de muzică electronică a Universităţii Stanford, din California, între anul 1985 şi 1986 şi totodată, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Acesta a compus muzică foarte diversificată din punct de vedere stilistic, de la muzică Electro-Acoustică şi până la Muzică simfonică şi Jazz, anunţă RTV.  Prima apariţie a sa pe disc a avut loc în anul 1975. Adrian Enescu a definit stilul cântăreţei Loredana Groza prin producţia unor albume precum "Bună seară, iubite", "Un buchet de trandafiri", sau "Diva înamorată". Acesta a colaborat şi cu Silvia Dumitrescu, la albumul "Cred în tine" şi a fost solicitat să colaboreze cu prestigioase instituţii muzicale din lume. Trupul neînsufleţit al compozitorului va fi depus marţi, 23 august, la Uniunea Compozitorilor şi muzicologilor din România, unde cei dornici, pot veni să-i aducă un ultim omagiu regretatului artist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.