Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuze grave înaintea alegerilor locale: Cum se va fura duminică

macovei2

Noi acuze grave înaintea alegerilor locale de duminică. M10, partidul Monicăi Macovei trage un semnal de alarmă.

"Metoda ''Autobuzul'' a fost înlocuită cu metoda ''Flotantul'' - turism electoral practicat cu ajutorul vizelor de flotant. Cerem public Ministerului de Interne și Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să declanșeze imediat anchetarea cazurilor de fraudă de acest tip

 

În ultimele zile, sute de persoane și-au făcut vize de flotant în mai multe localități din țară. În județele Ilfov (Popești-Leordeni, Clinceni, Pantelimon, Voluntari), Călărași, Bihor, dar și în alte locuri, marile partide, tributare practicilor din trecut, pregătesc fraudarea alegerilor prin această metodă. Presa a relatat și ea, în ultimele săptămâni, despre operațiune, gândită să înlocuiască vechea formă de fraudă ''Autobuzul'' cu forma de fraudă ''Flotantul''.

 

Partidele vechi și corupte speră, astfel, să influențeze decisiv rezultatele alegerilor din 5 iunie.

 

Circulara Biroului Electoral Central nr. 959/2016, care prevede că alegătorul care a prezentat o dovadă de reședință, indiferent de data eliberării acesteia, poate fi înscris în lista electorală suplimentară de către președintele biroului secției de votare, a declanșat o adevărată migrație în unele zone din țară. Ne întrebăm care au fost rațiunile care au stat la baza unei asemenea decizii a BEC.

 

Atragem public atenția că există suspiciuni majore privind fraudarea alegerilor, prin metoda creșterii numărului de votanți în anumite localități, practică similară cu turismul electoral.

 

Oamenii au ieșit în stradă și au cerut schimbarea clasei politice, dar vechii politicieni continuă să le fure votul.", se anunţă într-un comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.