Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adamescu, turnat de familie. Panică la SIE! (presă)

adamescu

Urmeaza zile de foc pentru miliardarul Dan Adamescu, cel care va primi sentinta definitiva in dosarul in care este acuzat de DNA ca ar fi mituit mai multi magistrati de la Tribunalul Bucuresti. Apoi, la doar cateva zeci de ore, judecatorii se vor pronunta in procesul de divort intentat de catre sotia magnatului.

Vezi și: Primele detalii ale Poliției: Există DOI MARTORI (cazul Dan Condrea)

Cel care tremura si la vestea ca autoritatile de la Bucuresti, in ciuda „talpilor” puse de Serviciul de Informatii Externe, si-au intetit eforturile unde a-l aduce in tara pe Alexander Bogdan Adamescu, pe numele fiului boss-ului de la Astra Asigurari fiind deja emis de catre Tribunalul Bucuresti un mandat de arestare in lipsa.

Iar dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, pe langa „tradarea” sotiei, Adamescu ar putea avea parte de un tratament asemanator si din partea fiului, cel care ar putea profita astfel de o „oferta de nerefuzat” venita din partea procurorilor. Mai mult chiar, anchetatorii sunt pe cale de a disjunge un nou dosar, avand suspiciuni rezonabile privind asigurarea unor importante institutii ale statului, precum CNADNR sau TAROM prin polite de asigurari ale firmei lui Dan Adamescu, relateaza National.

Puscarie grea

Dan Adamescu numara clipele pana ce magistratii vor da, dupa nenumarate amanari, decizia definitiva in dosarul in care magnatul este acuzat ca, alaturi de fiul sau, Bogdan Alexander, ar fi dat 15.000 de euro si 23.000 de lei judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa de la Tribunalul Bucuresti, Sectia a VII-a Civila, pentru a-i favoriza intrarea in insolventa a unor firme. Ce-i drept, la prima instanta, Dan Adamescu a primit o condamnare de doar patru ani si patru luni de inchisoare cu executare, dar miliardarul a intrat deja in alerta dupa ce un alt inculpat din acest dosar, judecatorul Mircea Moldovan de la Tribunalul Bucuresti, a primit o condamnare record, de nu mai putin de 22 de ani de inchisoare.

Sub „umbrela” serviciilor

Oricum, inculparea lui Bogdan Alexander Adamescu poate dinamiza din mers acest dosar, care treneaza de ceva vreme, numai judecarea sa in recurs depasind deja un an de zile. Insa extrem de interesant este si faptul ca, pana acum, Bogdan Alexander Adamescu nu a fost adus in fata Justitiei, desi cu ceva vreme in urma au existat informatii concrete privind prezenta acestuia intr-o vila din Londra platita, desigur, de catre firma tatalui, ASTRA Asigurari. Iar surse din cadrul sistemului sustin ca o buna parte din supararea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi pe Serviciul de Informatii Externe s-ar datora si faptului ca oamenii lui Mihai Razvan Ungureanu nu au miscat nici macar un deget pentru a-i sprijini pe procurorii anticoruptie in aceasta ancheta. Ceea ce nu a facut decat sa alimenteze si mai insistent zvonurile privind inalta protectie de care s-ar bucura miliardarul, considerat  chiar unul dintre „casierii” acoperiti ai SIE.

„Bomba” CNADNR

Insa „calvarul” anchetelor pare a nu se opri aici pentru Dan Adamescu. Cel care, dupa ce ca risca sa piarda jumatate de miliard  de euro in fata sotiei Carmen, se poate trezi si cu noi  dosare pe cap. Pentru ca, de exemplu, procurorii anticoruptie verifica deja „asigurarile in masa” a unor companii de stat de catre ASTRA, firma etalon a imperiului construit de catre Adamescu. Iar cele mai mari semne de intrebare o ridica „exclusivitatea” de care se pare ca s-a bucurat miliardarul atunci cand era vorba de CNADNR sau TAROM, companii care mergeau invariabil pe mana lui Adamescu, fiind asigurate prin polite de asigurare de catre ASTRA. Ramane insa marea intrebare daca statul beneficiaza acum sau nu de incasarea eventualelor prime de la stat? Adica de la Fondul de Garantare? Care, sa nu uitam, este tot al statului…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.