Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adăpost pentru refugiații din Ucraina, incendiat în Germania: o svastică a fost desenată inițial pe clădire; Parchetul a deschis o anchetă

captura antena 3
incendiu

Un adăpost pentru refugiații ucraineni a fost incendiat în Germania, informează Bild. Aproape întreaga clădire a fost afectată. Incendiul a avut loc în comuna Grob Strömkendorf (Mecklenburg-Pomerania De Vest).

Poliția a anunțat joi dimineață că, la solicitarea parchetului, un expert ar trebui să clarifice cauza incendiului. O anchetă preliminară privind suspiciunea de incendiere a fost deja deschisă.

Incendiul a izbucnit miercuri, la ora 21.20, pe un perete exterior din clădirea principală a complexului hotelier "Schäfereck". Din luna martie a acestui an, 14 refugiați din Ucraina au fost cazați în hotel. În seara incendiului, la fața locului se aflau și trei angajați ai Crucii Roșii.

Flăcările s-au extins rapid la acoperiș, care s-a aprins imediat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. "După cum stau lucrurile, toți cei 14 rezidenți au fost scoși din unitate nevătămați. Nu s-a întâmplat nimic cu cei trei angajați", a declarat un purtător de cuvânt al districtului Nordwestmecklenburg.

În ziua incendiului, polițiștii au vizitat proprietatea din cauza unei svastici desenate pe semnul de intrare. "De asemenea, din mulți ani de experiență ca pompier, presupun în prezent că incendiul a fost stabilit în mod deliberat", a declarat administratorul districtului, Tino Schomann.

Locatarii au fost transferați într-o altă unitate imediat după incendiu. Operațiunea pompierilor a durat până la primele ore ale dimineții. Aproape 120 de pompieri și aproximativ 20 de vehicule de urgență au fost la fața locului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.