Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adăposturile antiaeriene din Liov, în vestul Ucrainei, deschide permanent

liov

Toate adăposturile antiaeriene din orașul Liov, situat în vestul Ucrainei, vor fi deschise "tot timpul" după atacul mortal cu rachete al Rusiei de joi, a declarat pentru CNN primarul orașului, Andri Sadovi, citat de Rador.

Întrebat de ce 10 dintre adăposturile din oraș au fost închise în timpul atacului, Andri Sadovi a declarat pentru Isa Soares de la CNN că "am schimbat în mare parte situația privind adăposturile". "Avem în orașul meu 6.000 de adăposturi. Sunt adăposturi private, adăposturi ale autorităților locale, ale unor diferiți proprietari. După ce rachetele au atacat, am luat o nouă decizie: toate adăposturile trebuie să fie deschise tot timpul", a spus Andrii Sadovi şi a adăugat că Lviv era un oraș sigur, dar acum se confruntă cu "o situație foarte grea".

Timpul în care rachetele rusești pot ajunge la Lviv dacă sunt lansate din Crimeea este de aproximativ 30 de minute, a mai spus Andrii Sadovi. Dacă acestea sunt lansate din Belarus, timpul pentru a ajunge la Lviv este de 17 minute. "Dar dacă Rusia folosește [rachete] Kinzhal, timpul este de numai trei minute", a spus el. Rusia a susținut că a vizat doar ținte militare, dar Andrii Sadovi a spus că rachetele rusești au lovit infrastructura civilă, inclusiv clădiri, școli și spații de birouri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.