Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adel Abdel Mahdi, premierul Irakului, confirmă primirea unei scrisori oficiale privind retragerea trupelor americane

facebook.com
armata SUA

Adel Abdel Mahdi, premierul în funcţie al Irakului, a confirmat, marţi, primirea unei scrisori oficiale din partea Comandamentului trupelor americane privind retragerea efectivelor militare, anunță MEDIAFAX.

"Nu este vorba de o foaie de hârtie căzută din fotocopiator. Am primit o scrisoare semnată, tradusă, foarte clară. Acum ne spun că a fost doar un proiect de hotărâre, dar ar fi putut trimite o altă scrisoare de clarificare", a declarat premierul Adel Abdel Mahdi.

Citește și: Victor Ponta îl atacă dur pe Ludovic Orban: Eu nu l-am crezut niciodată

Generalul William H. Seely, comandantul SUA responsabil de operaţiunile militare din Irak, a transmis luni seară armatei irakiene că militarii americani "vor fi repoziţionaţi în scopul unei retrageri din Irak în mod securizat şi eficient". "Respectăm decizia suverană a Irakului prin care ni se solicită retragerea trupelor", a declarat generalul William H. Seely, conform copiei unei scrisori oficiale obţinute de Agenţia France-Presse. Însă secretarul american al Apărării, Mark Esper, a declarat că nu a fost luată vreo decizie de retragere a trupelor din Irak.

Parlamentul Irakului a adoptat, duminică, o rezoluție prin care cere Guvernului să evacueze militarii americani din Irak, în urma raidului aerian al SUA prin care a fost asasinat generalul iranian Qasem Soleimani.

Premierul Irakului, Adel Abdul Mahdi, i-a transmis luni ambasadorului SUA la Bagdad, Matthew Tueller, că ambele părţi trebuie să coopereze în privinţa retragerii trupelor americane. "Premierul a evidenţiat importanţa cooperării reciproce în privinţa implementării rezoluţiei Parlamentului irakian în sensul retragerii trupelor străine. Relaţiile dintre Irak şi Statele Unite trebuie aşezate pe baza adecvată. Premierul irakian a subliniat că situaţia actuală este periculoasă şi că pot apărea consecinţe, astfel că Irakul va face totul pentru a evita izbucnirea unui război deschis", a anunţat Guvernul de la Bagdad.

Citește și: Liviu Dragnea a depus două noi cereri de eliberare! Cum își motivează cererile

Statele Unite au aproximativ 5.000 de militari în Irak, implicaţi în misiuni de instruire a serviciilor de securitate irakiene pentru contracararea reţelei teroriste Stat Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.