Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adela Cojan (CNAS): Dorim să menţinem serviciile de telemedicină; legislaţia ne permite

adela cojan
"Am învăţat şi lecţia necesităţii introducerii serviciilor de telemedicină, servicii pe care sistemul asigurărilor sociale de sănătate le-a introdus încă din primele luni ale manifestării pandemice şi pe care dorim să le menţinem în continuare. Legislaţia permite acest lucru. Este vorba despre serviciile de teleconsultaţii, telemonitorizare, telepatologie, teleradiologie, teleexpertiză. Sunt domenii de dezvoltare care s-au accelerat în aceşti doi ani şi pe care va trebui să le menţinem. A fost un adevărat boom tehnologic în această perioadă. Toată lumea trebuie să se împrietenească cu tehnologia - şi pacienţii şi medicii", a afirmat Cojan.

Potrivit acesteia, anul trecut, în timpul pandemiei, costurile suportate de CNAS cu asistenţa medicală spitalicească au crescut cu aproape un miliard şi jumătate de lei.

"Anul trecut pandemia ne-a costat pentru asistenţa medicală spitalicească în plus peste un miliard de lei, aproape un miliard şi jumătate", a afirmat preşedintele CNAS la dezbaterea Profit Health Forum, cu tema "Capacitatea sistemului medical de redresare şi rezilienţă post-COVID. Ce lecţii am învăţat în pandemie?".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.