Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aderarea Ucrainei la NATO în schimbul renunţării la teritoriile ocupate, o perdea de fum

ucraina nato

Alianța Nord-Atlantică nu ia în considerare posibilitatea ca Ucraina să se alăture NATO prin renunţarea la teritoriile sale ocupate temporar de ruşi, potrivit reprezentantului Kievului la NATO, Natalia Halibarenko, scrie Radio Rador România.

În cadrul unei conversații cu reporterii la Bruxelles, diplomatul ucrainean a afirmat că nu există astfel de discuții între țările membre NATO, ceea ce a fost confirmat şi de delegații din alte țări.

„Am auzit declarații că Ucraina ar trebui să țină cont de experiența Germaniei (Germania de Vest a aderat la NATO în 1955, iar unificarea germană din 1990 a extins participarea ţării cu regiunile Germaniei de Est, n.r.). Dar acestea sunt discuții informale în care testează terenul: vor să vadă care va fi reacția. Nu există așa ceva la Cartierul General al NATO”, a declarat Halibarenko.

Reprezentantul Ucrainei la NATO a adăugat că Alianța discută în special despre modul în care Kievul poate combina implementarea reformelor cu desfăşurarea operațiunilor de luptă, deoarece toată lumea înțelege cât de dificil este acest lucru.

„Uneori, partenerii recunosc că cer prea mult de la noi, fiindcă, pentru reforme, ne propun cerințe pe care țările le-au îndeplinit pe timp de pace. Nu avem zeci de ani pentru reforme. Noi avem alte termene limită",  a explicat ambasadoarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.