Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevărata 'BOMBĂ' din decizia ÎCCJ de excludere din magistratură a lui Mircea Negulescu: 'Palmă' pentru procurorii din CSM

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
mircea negulescu portocala

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, pentru săvârşirea mai multor abateri disciplinare. O adevărată "bombă" se găseşte însă în minuta deciziei ÎCCJ.

"Admite recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva Încheierii din 17 ianuarie 2018, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în dosarul nr. 3/P/2017. Casează, în parte, încheierea atacată şi respinge excepţia inadmisibilităţii probei cu înregistrarea şi transcrierea convorbirii telefonice din data de 15 decembrie 2016, purtată de către procurorul Negulescu Mircea cu numita Vlad Elena Simona. Admite proba respectivă", precizează judecătorii de la ÎCCJ în decizia luată.

CITEȘTE ȘI: Condimentele folosite în funcție de TIPURILE de preparate

După ce Secţia pentru procurori a CSM a respins ca probă celebrele înregistrări prezentate public, ÎCCJ a admis recursul Inspecţiei Judiciare şi a admis probele.

România TV a difuzat, în 14 februarie 2017, o înregistrare audio în care este redată o discuţie între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti. În înregistrare, procurorul Mircea Negulescu vorbeşte la telefon cu soţia omului de afaceri Vlad Constantin, inculpat într-un dosar. Procurorul Mircea Negulescu îi dezvăluie soţiei lui Vlad Constantin date şi amănunte din dosare penale.

Precedentul de la ÎCCJ este unul interesant, având în vedere pleiada de înregistrări care au invadat spaţiul public, culminând cu celebra înregistrare în care şefa DNA solicita "decaparea instituţională" pentru a se ajunge la prim-ministru. Contestate de unii, ignorate sau bagatelizate, astfel de înregistrări au potenţialul de a deveni probe în instanţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.