Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevărata BOMBĂ din dosarul Tel Drum. Lovitura lui Tudose pentru Dragnea (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose parlament

Procurorii anticorupţie au dispus, luni, schimbarea încadrării juridice, în sensul reţinerii formei agravante a infracţiunilor iniţiale, precum şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de societatea Tel Drum şi reprezentanţii acesteia, într-un dosar privind fraudarea fondurilor europene, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.

Comunicatul DNA, dat publicității exact în momentul în care Liviu Dragnea vorbea în plenul Parlamentului, la ședința solemnă dedicată Regelui Mihai, conține însă o altă informație cu implicații mai mari: „Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă cu suma de 4.849.375 lei.

Vezi şi: Lazăr vine cu explicaţii după ATACUL la parlamentari: 'Nu polemizez cu nimeni...'

Într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO, pe 28 noiembrie, DNA preciza că a trimis notificări către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și către Consiliul Județean Teleorman, pentru ca aceste instituții să se constituie părți civile cu privire la prejudiciul invocat de procurori în dosarul „Tel Drum”. În ciuda acestui lucru, cele două instituții nu s-au constituit părți civile până la momentul judecării contestației lui Liviu Dragnea la măsura sechestrului asigurător.

STIRIPESURSE.RO a solicitat și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Consiliului Județean Teleorman să precizeze dacă s-au constituit părți civile sau urmează să facă acest lucru. CJ Teleorman nu a răspuns solicitării, iar MDRAP a răspuns luni, cu doar câteva ore înainte de comunicatul DNA: „Informaţiile solicitate nu au putut fi identificate şi expediate în termenul iniţial de 10 zile. Solicitarea dumneavoastră este în lucru, urmând ca răspunsul să vă fie furnizat în termen de maxim 30 de zile calendaristice de la data înregistrării cererii.

Vezi şi: Legile justiției: Comisia specială, schimbare majoră în conducerea CSM

În ciuda faptului că MDRAP nu a putut „indentifica” informațiile în 10 zile, după câteva ore, DNA anunța că Ministerul Fondurilor Europene (care funcționează în cadrul MDRAP) s-a constituit parte civilă. Intervenţia Guvernului în dosar reprezintă o adevărată lovitură pentru Liviu Dragnea. Faptul că mişcarea s-a făcut "peste capul" ministrului Dezvoltării, un apropiat al liderului PSD, arată, potrivit unor surse politice şi guvernamentale, o intervenţie directă a premierului, care punctează în războiul cu Dragnea prin tânărul ministru Marius Nica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.