Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lazăr vine cu explicaţii după ATACUL la parlamentari: 'Nu polemizez cu nimeni...'

augustin lazar

După ce atacul pe care l-a lansat la adresa parlamentarilor, făcându-i inculpaţi de rang înalt, a stârnit replici dure în mediul politic şi i s-au solicitat scuze, procurorul general Augustin Lazăr a venit cu explicaţii. Întrebat de jurnalişti dacă-şi va cere scuze, Lazăr a susţinut că nu polemizează cu nimeni, iar instituţia pe care o conduce respectă Parlamentul.

"Politicienii pot să facă declaraţiile pe care le apreciază necesare. Eu am precizat şi atunci că pentru ca Ministerul Public să îşi desfăşoare activitatea în conditii optime e necesar ca procurorii să stea la muncă, nu să fie chemaţi în comisii speciale.  Aceasta era ideea şi cred că rolul procurorului e cel prevăzut de Constituţie: să apere ordinea de drept, drepturile oamenilor şi doar în situaţii exceptionale să meargă în faţa unor comisii speciale. Nu să avem o listă de procurori care să fie citaţi la comisii când avem dosare rezolvate în instanţă şi soluţia poate să fie atacată pe cale judiciară. Eu nu polemizez cu nimeni. Ministerul Public respectă Parlamentul României.", a declarat Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr a declarat, vineri, că modificările aduse legilor justiţiei sunt menite să slăbească independenţa procurorilor, precizând că o consultare a Comisiei de la Veneţia este obligatorie şi că are pârghiile legale pentru a încerca împiedicarea adoptării actelor.

"Am folosit expresia «hărţuit» pentru că am găsit-o în raportul de la Geneva, unde scrie «Procurorii din DNA sunt hărţuiţi prin campanii media, prin chemarea în faţa unor comisii speciale». Dar acolo cine îi convoacă? Nişte inculpaţi de rang înalt, care vor ca discuţiile să aibă loc în alt mediu în afară de cel judiciar. Procurorii sunt invitaţi să dea seama într-un mediu care nu e judiciar.", susţinea Augustin Lazăr.

Citeşte şi: BOMBA zilei: Un important lider PNL cere CREŞTEREA de urgenţă a ROBOR .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.