Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevărata bombă murdară! Toată Timișoara a fost cuprinsă de un miros de fecale de porc! Garda de Mediu se preface că nu știe de unde vine

rfi.ro
porci

Că în Timișoara miroase de ani de zile a cauciuc nu mai e o surpriză pentru nimeni. Deși compania Continental susține că nu polulează, România nu are cu să măsoare emisiile de noxe, așa că nemții apelează la măsurători bianuale făcute de o firmă din Austria. De ani de zile, gunoiul este aruncat sub preș, iar discuțiile despre mirosul de cauciuc mai apar  numai cu scop electoral.

Animată de faptul că Garda de Mediu Timiș stă pasivă la problema Continental, compania Smithfield s-a pus și ea serios pe treabă. De câteva săptămâni, Timișoara și comunele limitrofe miros a fecale de porc. Mirosul a generat o adevărată isterie pe rețelele de socializare, acolo unde oamenii se întreabă ce se întâmplă. Din nou, Garda de Mediu se face că nu știe.

Conform informațiilor știripesurse.ro, compania Smithfield are concesionate mai multe terenuri pe care aruncă fecalele de porc. Înțelegerea legală este însă că dejecțiile trebuiesc îngropate, astfel încât să nu rămână la suprafață și să producă miros. Asta presupune însă costuri suplimentare, căci e nevoie de utilaje care să dezgroape pământul și să îl îngroape din nou. Deși situația e una cunoscută de ani buni, Garda de Mediu Timiș se face că nu știe despre ce este vorba. Șefa ierarhică, Prefectura Timiș, ignoră apelurile presei locale și refuză să dea explicații sau să dispună măsuri. Primăria Timișoara, condusă de Dominic Fritz, nu suflă nici ea niciun cuvințel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.