Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevărata miză, din spatele plângerii lui Orban: acuzațiile obligă SRI să se implice în război

www.profit.ro
SRI

Președintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, la Parchetul General, în care o acuză de înaltă trădare. Parchetul General și-a declinat competența către DIICOT, însă jurnalista Sorina Matei arată că adevărata miză a acuzației de înaltă trădare este implicarea SRI, în tot acest scandal, pentru că fapta este de competența Serviciului pentru investigare.

Citește și: Viorica Dăncilă a anunțat ce decizie a LUAT, după plângerea penală depusă de Ludovic Orban

”Normal că plângerea lui Orban va fi trimisă la DIICOT. Pentru că de exemplu Înalta Trădare a lui peşte este infracţiune contra securităţii naţionale, pe titlul X din CP. Ceea ce înseamnă că SRI va fi organul de cercetare penală specială în acest devastator caz, pentru că potrivit OUG nr. 6/2016 a doamnei Prună, SRI a devenit organ de cercetare penală specială pe toate infracţiunile din titlul X. Deci povestea de 2 lei explodează în faţă SRI, pentru Ludovic e foarte smart şi liberalii sunt specialişti în drept.

"De asemenea, organele de cercetare penală speciale pot efectua, în cazul infracțiunilor contra securității naționale prevăzute în titlul X din Codul penal și infracțiunilor de terorism, din dispoziția procurorului, punerea în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică.", arată Sorina Matei, pe pagina personală de Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.