Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ADEVĂRATUL MOTIV pentru care elevii brilianți aleg să studieze în alte țări: ce LIPSEȘTE din universitățile din România

facebook.com
studenti

Mulți elevi cu rezultate excepționale la învățătură aleg să studieze peste granițe. Universitățile din România oferă o gamă restrînsă de specializări, crede o tânără care a ales să studieze product design engineering în Anglia. În ultimii zece ani, numărul tinerilor care intră în anul I a scăzut la jumătate. Sunt aproximativ 37.000 de studenţi români care învaţă peste hotare, conform Mediafax.

În urmă cu doi ani, Ioana a hotărât să plece din România pentru a studia product design engineering în Anglia. Decizia nu a fost greu de luat pentru că ceea ce voia să studieze nu se găsea la universităţile de la noi. În Londra studia şi sora ei şi ştia deja care sunt diferenţele dintre sistemele celor două ţări, conform Mediafax.

Citește și: Informații de ULTIMĂ ORĂ - Maneliști CELEBRI, printre VICTIMELE tâlhărite de clanul Duduianu, SĂLTAT cu mascații

În lumea influencerilor, studenţii români vor să facă gaming, arte sau fashion. Iar universităţile din România le oferă specializări ca ştiinta şi ingineria materialelor, fizică, teologie sau chimie aplicată.

„Luând în calcul toate variantele din România, ceea ce aş fi putut eu să fac după profilul meu de mate-info, era un număr mic de posibilităţi. Şi mi-am dat seama că ceva de genul nu m-ar satisface. Era o gamă foarte restrânsă. Nu îţi lăsa deloc loc de creativitate şi orice facultate creativă nu ar fi fost la fel de bună. Ce fac eu pe product design engineering, pot să numesc zece posturi, o sută de posturi diferite pe care pot să le fac pornind de la aceleşi stiluri de bază. În România, nu se priveşte în perspectivă”, spune Ioana, studentă la Universitatea Brunel, Marea Britanie.

Potrivit statisticilor, în ultimii zece ani, numărul tinerilor care intră în anul I a scăzut la jumătate. Sunt aproximativ 37.000 de studenţi români care învaţă peste hotare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.